Poupelle of Chimney Town

(2020)

Elokuvasta

Elokuvan nimi: Poupelle of Chimney Town
Maat:
Ohjaajat:
Käsikirjoittajat:
Alkuperäinen nimi:映画 えんとつ町のプペル
Vaihtoehtoiset nimet:Eiga Entotsumachi no Puperu
Valmistusvuosi:2020
Pituus:100 min
Pisteytyksiä: 1
Tarkka arvio: 3.00

Poupelle of Chimney Town on henkeäsalpaava tarina nuoresta nuohoojasta Lubicchista, joka asuu isojen savupiippujen ja paksun savun eristämässä kaupungissa. Lubicchi haikailee taivaalla oletettavasti olevien tähtien perään, joista hänen isänsä aina kertoi. Eräänä taianomaisena Halloweenyönä hän tapaa Poupellen, roskista tehdyn miehen. Yhdessä he katsovat haikeana taivasta ja heidän suuri seikkailunsa alkaa. Spektaakkelimaisen kaunis, inspiroivilla esityksillä ja pysäyttävällä musiikilla sekä ääniefekteillä kuorrutettu tarina Tokion kuuluisalta Studio 4ºC:ltä.

Kommentit & Pisteytykset

dbgirl

SPOILEREITA!!!

Elokuva kertoo pojasta nimeltä Lubicchi, joka työskentelee Chimney Townissa nuohoojana. Yhtenä päivänä hän päätyy pelastamaan Roskamiehen ja siitä tuleekin aikamoinen seikkailu, kun kaupunki ei suvaitse muukalaista joukkoonsa vaan pitävät häntä hirviönä. Savupiippujen ja mustien saastepilvien kaupunki ei pitänyt siitäkään että orvon Lubicchin isä aikoinaan kertoi kaduilla tarinaa siitä miten kaupungin yllä oli joskus tähtiä. Jotkut eivät usko, jotkut eivät edes tiedä mikä tähti on, ja kaupungin järjestystä ylläpitävät inkvisiittorit yrittävät pitää huolen siitä että ihmiset eivät tietäisikään. Muuta maailmaa kuin Chimney Town ei heidän mielestään yksinkertaisesti ole.

Tämä on sekoitus koko perheen seikkailuleffaa ja aikuisempia teemoja. Kaikessa ei välttämättä ole ihan järkeä jos rupeaa liikaa miettimään, pitäisikin antaa vain virran viedä ja ihastella miten kaunis animaatio tämä on. Mieleeni oli elokuvan alku jossa lauletaan Halloween-laulua Painajainen ennen joulua -leffan tyyliin. Hyvät sanat, vauhdikkuus ja värikkyys ihastuttivat minua. Pidin myös Indiana Jonesin mieleen tuovasta hiilivaunuajelusta, siinä samalla päästiin kätevästi esittelemään kaupunkia joka näyttikin ihanalta ja persoonalliselta. Harmillisesti leffan lopetus ei ollut järin onnistunut, sen omituinen saman asian toistaminen ja muutenkin heikko kerronta valitettavasti laskivat tähtiä. Chimney Townin syntytarina oli myös todella kiehtova, joskin rupesin miettimään sitä eikö ulkomaailma muka huomaisi noin muhkeita savupilviä…

Hyvä anime huonolla lopulla, mutta suosittelisin kyllä silti katsomaan. Lopun moraali sai myös ajattelemaan, mitä ei moni leffa saa aikaan. Pidin muutenkin siitä että tässä asiat eivät olleet mustavalkoisia toisin kuin monissa amerikkalaisissa leffoissa.

Lisää luettavaa