Pacific Rim – Hyökkäys Maahan

(2013)

Elokuvasta

Elokuvan nimi: Pacific Rim – Hyökkäys Maahan
Maat:
Ohjaajat:
Käsikirjoittajat: ,
Alkuperäinen nimi:Pacific Rim
Valmistusvuosi:2013
Pituus:132 min
Pisteytyksiä: 207
Tarkka arvio: 3.18

Guillermo del Toron (Pan’s Labyrinth) eeppisessä 3D-tieteistoimintaseikkailussa PACIFIC RIM ihmiskunta nousee taisteluun merestä nousevia hirviömäisiä olioita vastaan.

Kun suuri joukko hirviömäisiä jättiläisolioita – joista käytetään nimitystä kaiju – nousee merenpohjasta, syttyy sota, joka vaatii miljoonia uhreja ja syö ihmiskunnan voimavaroja vuosikausien ajan. Jättiläishirviöitä vastaan kehitetään erikoisase: valtavat robotit, Jaegerit, joita ohjaa samanaikaisesti kaksi ohjaajaa, joiden aivot on yhdistetty toisiinsa hermosillalla. Mutta edes Jaegerit eivät mahda paljonkaan noille hirmuille. Tappion uhatessa ihmiskunnan puolustajat joutuvat turvautumaan kahden yllättävän sankarin apuun—toinen heistä on parhaat päivänsä nähnyt pilotti (Charlie Hunnam) ja toinen vastaavasti kokematon keltanokka (Rinko Kikuchi)—jotka ryhtyvät yhdessä ohjastamaan legendaarista mutta vanhentunutta Jaegeria menneiltä ajoilta. Nämä kaksi ovat tuhon partaalla keikkuvan ihmiskunnan viimeinen toivo.

Arviot

”Tummuva hirviöläski, valittaen vääntyvä jättiläismechojen teräs ja murskaantuvat pilvenpiirtäjät saavat pulssin kohoamaan.”

Guillermo del Toro on tullut tunnetuksi kauhun, fantasian ja fantasiakauhudraaman ohjaajana. Uusimassa teoksessaan, Pacific Rimissä, mies siirtää suurimmat tunteilut ja kauniin satukuvaston pöytälaatikkoon ja syöksyy tiukan toiminnan syövereihin. Pacific Rim kertoo kaijujen, jättiläishirviöiden, piinaamasta maailmasta, jossa ihmiskunnan ainoana toivona ovat vähiin käyneet Jäger (tai jenkkiläisittäin jaeger) -jättiläismechat. Näiden hirviömäisten sotakoneiden hermosillalla toisiinsa kytketyt ohjaajat käyvät […]

Arvosteltu: 04.08.2013

Miellyttävä yllätys ja genrensä eliittiä.

Merestä alkoi nousta jättimäisiä hirviöitä, kaijuja. Aluksi yksi ja sitten lisää ja lisää. Epätavallista uhkaa vastaan pitää käyttää epätavallisia aseita ja siihen hommaan rakennettiin Jäger-robotit: kahden ihmisen kontrolloimat jättiläiskoneet joiden tehtävä on vetää kaijuja päähän. Ne toimivat, mutta eivät ole täydellisiä ja kaijut oppivat tappelemaan ovelammin. Koipussista kaivetaan ohjaajaparinsa menettänyt Raleigh Becket (Charlie Hunnam), maineikas, […]

Arvosteltu: 06.09.2014

Kommentit & Pisteytykset

Sienne
LeFa
Kaamos
Jamppahattu
tirehtööri
meze1
sloth

Lisää luettavaa