Miehiä ja poikia

(2019)

Elokuvasta

Elokuvan nimi: Miehiä ja poikia
Genret:
Maat:
Ohjaajat:
Käsikirjoittajat:
Alkuperäinen nimi:Miehiä ja poikia
Valmistusvuosi:2019
Pituus:83 min
Pisteytyksiä: 9
Tarkka arvio: 2.56

Miehiä ja poikia on sisarusteos Miesten vuoro -dokumentille, jossa miehet istuvat saunassa ja puhuvat suoraan sydämestään. Miehiä ja poikia kertoo suomalaisista isistä, miehistä ja pojista sekä heidän rakkaudestaan, toiveista ja elämänmenostaan. Elokuva antaa äänen isille ja pojille. Elokuva paljastaa jälleen suomalaisen miehen sielun poikkeuksellisen läheltä. Berghäll on ollut pitkään miesten puolestapuhuja, antaen heille äänen asioista joista ei juurikaan keskustella.

Berghäll palaa rakkauden ja hyvinvoinnin teemoihin suomalaisen miehen näkökulmasta. Suomalaisen miesten ja poikien emotionaalinen yksinäisyys ja aitous tulevat konkreettisesti esiin. Miehet ovat edelleen pitkälti hierarkkisen ja maskuliinisen yhteisönsä vankeja. Kuitenkin rakkaus ja empatia sykkii heissä vaikka se usein jääkin sanomatta ja osoittamatta. Tässä dokumentissa Berghäll saa heidät puhumaan ja avaamaan sydämensä.

Elokuvassa seurataan eri ikäisisä miehiä ympäri Suomea; Porissa, Kemissä, Helsingissä ja Kouvolassa. Berghäll kääntää elokuvassa kameran myös itseensä ja kertoo oman elämänsä kolhuista ja onnesta. Sekä toivosta.

Kommentit & Pisteytykset

Heavyjuuseri
Bungle
Dainis Kula
jedimind
Movieboyy
Karvainen Setämies
vasara88
Ryyppy
Kaamos

Lisää luettavaa