Lonely Castle in the Mirror

(2022)

Elokuvasta

Elokuvan nimi: Lonely Castle in the Mirror
Genret: ,
Maat:
Ohjaajat:
Käsikirjoittajat: ,
Alkuperäinen nimi:かがみの孤城
Vaihtoehtoiset nimet:Kagami no kojô
Valmistusvuosi:2022
Pituus:116 min
Pisteytyksiä: 1
Tarkka arvio: 3.00

Tokion rauhallisella alueella seitsemän teini-ikäistä huomaavat, että heidän makuuhuoneensa peilit loistavat. Yhdellä kosketuksella heidät tempaistaan yksinäisestä elämästään ihmeelliseen linnaan, joka on täynnä mutkittelevia portaikkoja, valppaita muotokuvia sekä tuikkivia kattokruunuja. Tässä uudessa maailmassa he kohtaavat vihjeitä, joita seuraamalla pääsee piilotettuun huoneeseen ja jossa yhden toive toteutetaan. Jos he eivät löydä piilotettua huonetta ja lähde linnasta kello viiteen mennessä, heitä rangaistaan. Ajan kuluessa totuus paljastuu. Vain ne, jotka ovat tarpeeksi rohkeita jakamaan oman tarinansa, pelastuvat.

Kommentit & Pisteytykset

dbgirl

Joukko lapsia päätyy peilin kautta linnaan, jota emännöi Susikuningatar. He pääsevät kokonaan pois jos onnistuvat löytämään linnasta avaimen ja avaimen löytäjä saa esittää toiveen. Sääntöjen rikkoja kuolee. He pystyvät kuitenkin tulemaan ja menemään tiettyinä kellonaikoina. Kaikkia lapsia yhdistää jokin, mitä he eivät aluksi keksi.

Tämä on aluksi melko verkkainen draama, itse kuitenkin pidin sen rauhallisuudesta. Hahmoihin ei kunnolla syvennytä, paitsi lähinnä Kokoroon ja hänen tarinansa kyllä ahdisti minua suuresti koska itse koin aikoinaan hieman liian samankaltaisen tilanteen lapsena. Tämä oli muutenkin tokalla tunnilla isojen ja pelottavien aiheiden äärellä, mikä hieman yllätti minut.

Fantasiaosuuden toteutus tässä hieman tökki, mutta sinällään pidin kyllä ajatuksesta. En osaa sanoin kertoa mikä siinä tökki. Tämä oli myös nätti, paitsi silloin kun tässä käytettiin CGI:tä kun kuva liikkui, kuten esim. siinä kun linnaa esiteltiin ulkopuolelta.

Ihan hyvä, mutta jätti hieman parantamisen varaa. En ole lukenut kirjaa johon tämä perustuu.

Lisää luettavaa