Kulman pojat

Elokuvasta

Elokuvan nimi: Kulman pojat
Genret:
Maat:
Ohjaajat:
Käsikirjoittajat: ,
Alkuperäinen nimi:Kulman pojat
Valmistusvuosi:2012
Pituus:84 min
Pisteytyksiä: 120
Tarkka arvio: 3.18

Petri (Eero Ritala) tuhlaa tulevaisuuttaan hanttihommissa itäsuomalaisen pikkukaupungin pienessä urheiluliikkeessä. Hänen paras ystävänsä ovat suurisuinen Komentaja (Joonas Saartamo), kaveriporukan pomottaja, jonka metkuihin ovat aina valmiina lähtemään mukaan yllytyshullu Sarttila (Janne Ravi) ja kotikaupungin entinen urheilijatoivo Terho (Antti Väre). Kesäpäivät ja -yöt kuluvat leppoisan lorvailun ja pienen jäynänteon parissa.

Yhdessä nelikko fanittaa intohimoisesti kaupungin päähän potkittua palloseuraa Kulman palloa. Sen pahin vastustaja on Petrin ja hänen kavereidensa karsastama hienohelmajoukkue AC United, joka palkkaa riveihinsä maajoukkuetason vahvistuksen, Tuukka Tiensuun (Jussi Vatanen). Sankarin vastaanoton saava Tiensuu, toivevävy ja entinen koulutoveri, herättää pojissa vilunväristyksiä.

Ystävät ja joutenolo ovat aina olleet Petrille kaikki kaikessa, mutta arki kääntyy päälaelleen kun Petri tapaa elämänsä naisen Emmin (Lotta Kaihua). Tyttö vie hetkessä Petrin sydämen ja tekee tietysti muut Kulman pojat mustasukkaisiksi. Petrin onni olisi täydellinen ellei Emmi kannattaisi väärää futisjoukkuetta, ja ellei hänellä olisi vaarallisen läheiset välit poikien arkkiviholliseen, koko kaupungin rakastamaan Tuukka Tiensuuhun.

Arviot

Ohut tarina leikittelee suomalaisten äijien intohimolla urheiluun, alkoholiin ja ihmissuhteisiin.

Kotimainen elokuva on kehittynyt vuosien varrella mittavasti. Uusi näyttelijöiden lahjakas sukupolvi on alkanut syrjäyttää vanhoja konkareita eläkepäiville. Loputtomien draamaelokuvien jatkumo on pysähtynyt ainakin hetkeksi, ja kaivattua piristystä haetaan rentojen komedioiden merkeissä. Vaikutteita haetaan melkeinpä Holly-kylästä asti. Jälkijunassa tullaan toki vieläkin, mutta välimatka kiristyy kokoajan. Jotta vauhti ei kiihtyisi liian nopeaksi, tarvitaan Kulman poikien kaltaisia teoksia […]

Arvosteltu: 25.02.2012

Kommentit & Pisteytykset

clockwork
4
Texyll
3.5
Beer Master
3
donBarletta
3
ilmastointiteippi
3
Nimetön
2
Juusak
2.5
rafaovicristiano
3
Tinúviel
4
arskamahis
3.5
Jamppahattu
4
janimarkus
3.5
Termis85
2
Gumbert
2.5
jaaakko2
3
Nimetön
2.5

Lisää luettavaa