Joulumaa

(2017)

Elokuvasta

Elokuvan nimi: Joulumaa
Genret: ,
Maat:
Ohjaajat:
Käsikirjoittajat:
Alkuperäinen nimi:Joulumaa
Valmistusvuosi:2017
Pituus:92 min
Pisteytyksiä: 20
Tarkka arvio: 2.98

Helenalta (Milka Ahlroth) lähti sitten mies nuoremman matkaan. Joulu tulee, hiljaista on ja mikään ei ole niin kuin ennen. Exällä sentään menee kivasti uuden naisen kanssa. Paras ystävä Ulli (Mari Rantasila) houkuttelee Helenan ainoaan joulukohteeseen, mihin heillä on varaa ja missä vielä on tilaa. Luvassa on vanhanajan joulu maalla – naisten kesken.

Joulua luomutilalla isännöivät nuoret tilanhoidolliset ummikot, Tuure (Eero Ritala) ja Unna (Anna Paavilainen), joille maatilamajoituskin on uusi yhteisöllinen mahdollisuus. Siitä voi myös saada rahaa, jota tosiaan tarvitaan täydentämään tolkuttoman vaikeaksi osoittautunutta maanviljelyä ja lampaidenhoitoa. Nuoripari elää urheasti unelmaansa röttelössä, vaikka ekologinen elämäntapa, oikeiden valintojen tekeminen ja lapsentahtinen kasvatusideaali 5-vuotiaan Malva-tyttären kanssa alkavat totisesti koetella niin ihanteita kuin parisuhdettakin.

Maatilalle tulee vielä yksi vieras (Martti Suosalo). Joulun edetessä niin vieraiden kuin isäntäpariskunnankin elämä ottaa yllättäen aivan uuden suunnan. Useitakin.

Maatilan joulu on poikkeustila, jossa pieni porukka hitsautuu tiiviiksi miniyhteisöksi. Lopulta kaikki on sekaisin ja joulumaan naiset joutuvat elämän suurten kysymysten äärelle.

Kommentit & Pisteytykset

Pix
TatiTeThird
Beer Master
Kaamos
Hoplaa
Linkous
MinäOlenVaanParas
junu
Köpi79
Addeh
eskoaarne
Nico
Juki
Hanhihannu
TeeP
kisa
kolamuki
Ryyppy
cronenberger
Vilperi

Lisää luettavaa