Ilmestyskirja. Nyt – Final Cut

(1979)

Elokuvasta

Elokuvan nimi: Ilmestyskirja. Nyt – Final Cut
Genret: ,
Maat:
Käsikirjoittajat: ,
Alkuperäinen nimi:Apocalypse Now Final Cut
Valmistusvuosi:1979
Pituus:183 min
Pisteytyksiä: 8
Tarkka arvio: 4.31

Francis Ford Coppolan Ilmestyskirja. Nyt – Final Cut esitetään 40 vuotta alkuperäisen ensi-illan jälkeen restauroituna versiona. Kolmas, 183 minuuttia pitkä versio on restauroitu alkuperäisestä filminegatiivista 4K-kopioksi, mikä nostaa Oscar-palkitun Vittorio Storaron kuvauksen jälleen uudelle tasolle. Dolby Atmos -miksauksen myötä äänisuunnittelu tunkeutuu luihin ja ytimiin. Kapteeni Willardin (Martin Sheen) jokimatka Saigonista kohti Kambodzaa näyttäytyy henkeäsalpaavan realistisena. Willard on saanut käskyn murhata seonnut eversti Kurtz (Marlon Brando), jonka epäillään menneen sodankäynnissään liian pitkälle. Kapteeni miehistöineen lähtee matkalle läpi painajaismaisen ja surrealistisen Vietnamin, kohti pimeyden sydäntä.

Kommentit & Pisteytykset

Heavyjuuseri

9/10

Vilperi

Äärettömän mielenkiintoinen ja upea matka sodan mielettömyyteen.

Jautsi

Alkuun vaikutti etenevän sujuvasti, mutta jossain vaiheessa alkoi kyllä menemään toiston puolelle. Kuvattiinko sodan mielettömyyttä vai kaiken mielettömyyttä? Dramaattisia jaksoja riittää kuten se helikopterihyökkäys tai se äänikirjeen kuuntelu.

harr1v

En nyt ole ihan varma onko edellinen eli Redux tullut katsottua – hyllyssä se kuitenkin on – mutta kyllä tämä Final Cut oli 100% koko ajan alusta loppuun. Sinänsä: jo -79 oli täysi 10, mutta niinkin että maestrolla on oikeus omaansa jos niin katsoo olevan tarpeen. Voihan se olla että kun joskus kait tulee katsottua taas se -79, niin voihan se nyt/sitten näyttää kulmikkaalta kuten tuon ajan leffoille tyyppillstä vaikka muistikuva ei ole sellainen.

schwartzy
Filman
vasara88
Pelimies

Lisää luettavaa