Grizzly Man

(2005)

Elokuvasta

Elokuvan nimi: Grizzly Man
Genret:
Maat:
Ohjaajat:
Käsikirjoittajat:
Alkuperäinen nimi:Grizzly Man
Valmistusvuosi:2005
Pituus:103 min
Pisteytyksiä: 105
Tarkka arvio: 3.80

Kriitikkojen ja intellektuelliyleisön suuresti arvostama ohjaaja Werner Herzog (Aguirre – jumalan viha, Fitzcarraldo), tutkii suggestiivisessa ja vangitsevassa dokumenttielokuvassaan Grizzly Man, karhuasiantuntija Timothy Treadwellin elämää ja sen dramaattista päätöstä.
Treadwell eli sulassa sovussa harmaakarhujen kanssa kolmentoista kesän ajan, Alaskan erämaassa. Hän myös taltioi videokameralleen viimeiset viisi kautta.
Lokakuussa 2003 Treadwell löydettiin yhdessä tyttöystävänsä kanssa pahoin raadeltuna ja osittain syötynä leiripaikkansa lähettyviltä, Katmain luonnonsuojelualueelta. Mitä tapahtui ja miksi Treadwellin, joka oli vakuuttunut kykenevänsä kommunikoimaan villien harmaakarhujen kanssa, elämä päättyi karmeasti, kohtalon ironian katkeroittamana.

Arviot

Lapsen mentaliteetin omaava, karhuja yli kaiken rakastava mysteeri ihmisen muodossa.

Timothy 2Grizzly Man” Treadwell on mies, joka hakee lohtua onnettomaan elämäänsä luonnosta. Alkoholismi, epäonnistumiset näyttelijän työssään ja naisongelmat ajavat miehen vähintäänkin sekopäiseen tilaan, josta Timothy -vastoin kaikkia odotuksia- nousee ylös uudelleen syntyneenä. Ulkoinen olemus muistuttaa nirvanassa kylpenyttä, valtavalla uskolla omaan asiaansa paneutunutta ihmistä, jolle Alaskassa elävät harmaakarhut muuttuvat pakkomielteen kohteeksi. Tiedämme Grizzly Manin tarinan puitteet: […]

Arvosteltu: 07.03.2007

Kommentit & Pisteytykset

D-McH
HANSGI
Nimetön
qwenty
_Nowhere man_

Lisää luettavaa