Ghostheads

Pisteytyksiä: 2
Tarkka arvio: 2.50

Kommentit & Pisteytykset

Joku

Vähän tyhjänpäiväisen tuntuinen dokumentti Ghostbustersin ympärille syntyneestä fanikulttuurista. Tai sanotaan näin, että tuosta ”Ghostheads” -nimellä kulkevasta fanipoppoosta olis varmaan saanut mielenkiintoisemmankin dokkarin aikaiseksi. Sen sijaan, että leffa keskittyy ihan vaan muutaman satunnaisen Ghostbusters-diggarin höpinöihin ja tarinaan, se olis voinut kertoa koko fanikulttuurin syntymisestä ja muodostumisesta enemmän. Itseasiassa parasta antia oli ”Ghostheadien kingin” eli Peter Mosenin tarinat vuosien takaa. Äijä on ainakin tän dokkarin perusteella se ultimaattisin ja pitkäaikaisin Ghostbusters -fani. Varmaankin itse Mosenista sais paremman dokkarin kuin mitä tämä oli. No niin tai näin, kyllä tän ihan kertaalleen katselee. Ghostheads on kuitenkin varsin hyväntuulinen kuvaus ihmisistä jotka jakaa rakkauden samaan kiinnostuksen kohteeseen, Ghostbustersiin. Jenkkiläiseen tapaan ylisentimentaalisuus ikävä kyllä ajaa paikoin koko homman naurettavan puolelle. On se perkele, että mitään dokumenttia ei voi mistään aiheesta tehdä ilman että ainakin yhden ihmisen pitää vollottaa jostain edesmenneestä mummostaan tai muuta vastaavaa. Koskettaville tarinoille on aikansa ja paikkansa ja kaikilla meillä niitä elämästä on, mutta välillä näissä dokumenteissa ne tuntuu niin väkisin väännetyiltä.

Masu