Flash of Genius

(2008)

Elokuvasta

Elokuvan nimi: Flash of Genius
Genret:
Maat:
Ohjaajat:
Käsikirjoittajat: ,
Alkuperäinen nimi:Flash of Genius
Valmistusvuosi:2008
Pituus:119 min
Pisteytyksiä: 13
Tarkka arvio: 2.81

Flash of Genius on tositapahtumiin perustuva tarina professori Robert Kearnsin pitkästä taistelusta USA:n autoteollisuutta vastaan – tarina miehestä, joka taisteli ansaitsemansa tunnustuksen puolesta kalliilla hinnalla.

1960-luvun Detroitissa kuusilapsinen Kearnsin perhe elää tyypillistä amerikkalaista elämäänsä. Kun perheen isä keksii laitteen, joka lopulta päätyi käyttöön jokaiseen maailmassa valmistettavaan autoon, uskovat Kearnsit iskeneensä kultasuoneen. Heidän unelmansa kuitenkin murskataan, kun autoteollisuus omii Robertin keksinnön antamatta tunnustusta sen keksijälle. Tämä väärinkohtelu ei jätä Robertia rauhaan. Oikeuden nimissä hän vaatii itselleen kuuluvan tunnustuksen ja vastineen muiden saavuttamasta hyödystä – kuin myös kenelle tahansa muulle kunkin ansioista. Robert Kearns ei suostu hiljenemään tai luopumaan arvostaan, vaan vetää yhtiöjätit mukaan taisteluun, jota kukaan ei usko hänen voivan voittaa.

Arviot

Pitkäveteisiä hetkiä on muutama mukana ja meno on muutenkin aika tuttua huttua.

Kuusilapsisen perheen isä, harras uskovainen ja tosikon maineessa oleva professori Bob Kearns keksi 1960-luvulla autojen tuulilasinpyyhkimeen moottorin, joka jaksoittaa pyyhkimisen. Hän tavoitti unelmansa; hän keksi jotain merkittävää ja saa täten keksijän tittelin. Kuitenkin mahtavassa maassa nimeltä Amerikan Yhdysvallat kaikki on todella mahdollista, eikä oikeus aina tapahdu. Kearns on aina ihaillut suuria autofirmoja, kuten Fordia, jolle […]

Arvosteltu: 24.01.2009

Kommentit & Pisteytykset

eskoaarne
Dread
TaoTao
Ipar
jalakanen
arska
Linkous
MinäOlenVaanParas
UltimateJT
Thoke
VierasTalo
lällälää79
Miketti

Lisää luettavaa