Elvis

(2022)

Elokuvasta

Elokuvan nimi: Elvis
Genret: ,
Maat: ,
Ohjaajat:
Alkuperäinen nimi:Elvis
Valmistusvuosi:2022
Pisteytyksiä: 33
Tarkka arvio: 3.62

Elokuva seuraa Elvis Presleyn (Butler) elämää ja musiikkia hänen ja arvoituksellisen managerinsa eversti Tom Parkerin (Hanks) välisen erikoisen suhteen kautta. Tarina paneutuu Presleyn ja Parkerin yli 20-vuotiseen monimutkaiseen dynamiikkaan Presleyn noususta kuuluisuuteen ja ennennäkemättömään tähteyteen Amerikan kulttuurimaiseman murroksen keskellä. Keskeinen hahmo tarinassa on Priscilla Presley (Olivia DeJonge), joka oli yksi Elviksen elämän merkittävimmistä ja vaikutusvaltaisimmista henkilöistä.

Kommentit & Pisteytykset

OZMO

Hieman pitkäveteinen ja venytetty elokuva, mutta musiikkikohtaukset pelastavat paljon. Austin Butler tekee hienon suorituksen Elviksenä ja vakuuttavasti näyttää ja kuulostaa myös roolihahmoltaan. Tom Hanksista ei valitettavasti voi sanoa samaa Parkerin roolissa.

Itse en lue itseäni miksikään jäätäväksi Elvis-faniksi, joten vaikea sanoa kuinka iso osa kohtauksista oli puhtaasti elokuvantekijöiden vapauksien ottamista ja moniko perustui todellisiin tapahtumiin. Kyllä tässä omasta mielestäni ihan kattavasti käydään Elviksen elämä läpi, vaikka venytetyltä ajoittain tuntuikin.

Joku

Erittäin viihdyttävä pläjäys rock ’n rollin kuninkaan, eli Elviksen elämästä. Melkoista vuoristorataahan tuo oli ja tämä Baz Luhrmannin otanta aiheesta on tosiaan todella viihteellinen. Varsinainen draama ynnä muu jää hieman kevyemmäksi muttei tietenkään kokonaan taka-alalle. Oikeastaan elokuva on tunnepuoleltaan aika hyvässä balanssissa ja vaikken yleensä kyseisen ohjaajan leffoista ole pahemmin välittänyt, niin Elvis kolahti mulle oikein hyvin. Ensinnäkin tää on visuaalisesti ihan älyttömän upea elokuva. Toisena suurena nostona tottakai Austin Butlerin ilmiömäinen roolisuoritus itse Elvis Presleynä. Musiikkipuoli on myös tietysti enemmän kuin kohdillaan vaikka se nykymusiikin ymppääminen sekaan oli enemmänkin tyylirikko kuin mikään toimiva keino tässä elokuvassa. Mutta sen pystyy onneksi sivuuttamaan melko hyvin musapuolen toimiessa pääasiallisesti erinomaisesti. Tämä tietysti edellyttää sitä, että Elviksen musiikista tykkää. Ei tämä parhaisiin henkilökuviin varsinaisesti lukeudu jos jotain syvempää haluaa etsiä, mutta viihde-elokuvana toimii kyllä aivan mainiosti. Kai tätä jonkinlaiseksi musiikki-spektaakkeliksi voisi kuvailla.

Helppo suositus mikäli aihe kiinnostaa. Varmaan tulee tämä hankittua omaan hyllyyn ja katseltua uudelleenkin ajan saatossa.

JVDS

3,5/5

phodos
Paranoid
kolamuki
donBarletta
Elmo000
Dickey
Titan90
D-McH
Pelimies
Haahuilija
Also Starring
Vilperi
Jii89
Herman Tottooro
kisa
Kaamos
MojoRisin
hexter
Mowgli
mikelawry
mrblond
mike
harr1v
Luffy
Teukka21
QT
Miketti
TeeP
Juki
Bungle

Lisää luettavaa