American Pie: Luokkakokous

(2012)

Elokuvasta

Elokuvan nimi: American Pie: Luokkakokous
Genret:
Maat:
Käsikirjoittajat: ,
Alkuperäinen nimi:American Reunion
Valmistusvuosi:2012
Pituus:113 min
Ei pisteytyksiä.

Kaikki American Pie -komedioista tutut hahmot tekevät paluun uudessa elokuvassa American Pie: Luokkakokous! Kuka saikaan kenet, janottaako vanha suola, ovatko luokkakokoukset yhtä kosteita kuin kouluaikojen bileet – ja onko Stiflerin äiti edelleen MILF? On tullut aika kerätä jengi kasaan, kaivella vanhoja ja keksiä uusia kujeita.
Kymmenen vuotta sitten neljä kundia löi vetoa päästäkseen eroon poikuudestaan lukukauden loppuun mennessä. Nyt Jim ja Michelle ovat menneet naimisiin ja saaneet lapsen, Kevin ja Vicky eronneet ja Oz ja Heather kasvaneet erilleen – mutta Finch haikailee edelleen Stiflerin äidin perään. Koko joukko palaa kotikaupunkiinsa luokkakokoukseen verestämään nuoruusmuistoja. Yllätyksiä täynnä olevan viikonlopun aikana he näkevät mikä on muuttunut ja mikä pysynyt ennallaan.

American Pie -elokuvasta tuttu näyttelijäkaarti, mm. Jason Biggs, Alyson Hannigan, Seann William Scott, Mena Suvari, Chris Klein ja Eugene Levy, palaa esittämään tuttuja hahmoja legendaarisen high school -komediasarjan mehukkaassa jatko-osassa.

Arviot

Neljäs pala piirakkaa maistuu hitusen muita palasia kitkerämmältä, mutta onneksi jälkimaku ei ole hassumpi.

American pie konsepti valtasi maailman ensimmäisen osan ilmestyessä vuonna 1999. Elokuva jakoi vaikutteita tuhansille elokuvantekijöille, ja nyt melkein 15 vuotta myöhemmin useita samantapaisia leffoja on tullut nähtyä vähän turhankin usein. Maailmanlaajuisesta menestyksestä seurasi liuta jatko-osia, tarkalleen ottaen kaksi kappaletta. Kolmannen osan ilmestyttyä alkuperäiset näyttelijät lähtivät perustamaan uraa muilla elokuvillaan, ja trilogiaksi tituleerattu elokuvasarja sai päätöksen. […]

Arvosteltu: 07.04.2012

Nostalgiaa runsaasti tarjoava, alkuperäisen American Pie -sarjan päättävä elokuva, on positiivinen yllätys.

American Reunion (American Pie: Luokkakokous) on huippusuosioon nousseen American Pie -sarjan päätösosa. Vuonna 1999 ilmestynyt ensimmäinen American Pie nosti sen nuoret näyttelijät yleisön tietoisuuteen ja osa heistä on onnistunut pärjäämään näyttelijöinä American Pie -elokuvien jälkeenkin. Toisten kohdalla American Pie -leima on edelleenkin melko vahva. Se ei ole sinänsä ihme, sillä kolme ensimmäistä American Pie -elokuvaa […]

Arvosteltu: 01.07.2012

Kommentit & Pisteytykset

Lisää luettavaa