A Silent Voice

(2016)

Elokuvasta

Elokuvan nimi: A Silent Voice
Genret: ,
Maat:
Ohjaajat:
Käsikirjoittajat: ,
Alkuperäinen nimi:聲の形
Valmistusvuosi:2016
Pituus:129 min
Pisteytyksiä: 12
Tarkka arvio: 3.71

Silent voice on sydämellinen, koskettava ja romanttinen anime-draama, joka seuraa nuorta koululaista nimeltä Shoko. Uuteen kouluun siirtymisen jälkeen Shokoa kiusataan kuulon heikkenemisen takia ja luokan johtohahmo Shouya kiusaa häntä eniten. Kun Shokon on lopulta pakko siirtyä toiseen kouluun, Shouyan luokkakaverit vuorostaan eristävät hänet joukostaan julman käyttäytymisen takia.

Vuosia myöhemmin, nuorena aikuisena, Shouya kärsii syyllisyyttä siitä että nöyryytti ja kiusasi Shokoa. Ilman ystäviä ja määränpäätä olevaa elämää viettävä Shouya päättää etsiä Shokon ja yrittää sovittaa tekonsa. Mutta onko se liian myöhäistä, ja mitä Shokon reaktio voi olla?

Silent Voice on kertomus kiusaamisesta, anteeksiannosta ja lapsuuden suhteista.

Arviot

Elokuvana enintään keskinkertainen, adaptaationa ei senkään vertaa.

on tarina koulukiusaamisesta ja anteeksiannosta. Erään nasevan luonnehdinnan mukaan se kertoo lukioikäisistä nuorista, jotka hautovat itsemurhaa ala-asteaikaisen kiusaamisen vuoksi. Pääkiusaaja elokuvassa on nimeltään Shoya ja kiusattu Shoko. Shoko on kuulo-ongelmainen oppilas, joka aiheuttaa jatkuvasti ongelmia muulle luokalle. Kiusaamisen mentyä turhan pitkälle Shoya joutuukin itse ihmisten vihan kohteeksi ja vuosikausiksi sosiaalisesti eristetyksi. Myöhemmin itsetuhoiseksi käynyt Shoya […]

Arvosteltu: 04.11.2017

Kommentit & Pisteytykset

Anzalone
Migus
Luffy
TeeP
varmuuskopio
arumida
QT
The Sam1
Elil
Katmand0r
Brutus
Koski

Lisää luettavaa