1944

(2015)

Elokuvasta

Elokuvan nimi: 1944
Genret: ,
Maat: ,
Ohjaajat:
Käsikirjoittajat:
Alkuperäinen nimi:1944
Valmistusvuosi:2015
Pituus:100 min
Pisteytyksiä: 26
Tarkka arvio: 3.25

Vuonna 1944 Viron kansa oli jakaantunut kahtia, sillä virolaisia miehiä oli sodan aikana pakkovärvätty niin Neuvostoliiton kuin Saksankin joukkoihin. Kun puna-armeija onnistuu vuonna 1944 murtamaan saksalaisten puolustuslinjan Sinisillä vuorilla Narvassa, virolaiset sotilaat huomaavat taistelevansa omia maamiehiään vastaan. Riippumatta siitä, voittaako Saksa vai Neuvostoliitto sodan, Viro häviää varmasti.

Kansainvälisesti menestynyt ja Virossa ennätykselliset katsojaluvut kerännyt näyttävä sotaelokuva kertoo tarinan vaietusta historiasta. Elokuva on herättänyt laajaa keskustelua myös Venäjällä, jossa sitä peilataan tämän päivän tapahtumiin. Suomenkin historia olisi voinut olla hyvin erilainen, mikäli taistelu Viron Sinisillä vuorilla olisi päättynyt toisin; on sanottu, että vuoden 1944 Kannaksen torjuntavoitto olisi muuttunut taisteluksi Helsinkiin maihinnousevaa puna-armeijaa vastaan, mikäli virolaiset eivät olisi niin sinnikkäästi taistelleet veli veljeään vastaan Sinisillä vuorilla.

Rukajärven Tie ja Äideistä parhain -elokuvien tuottajan uutuuselokuva 1944 on vaikuttava elokuva poikkeuksellisesta historiallisesta tilanteesta ja sodasta, jossa ei ollut voittajia.

Kommentit & Pisteytykset

kolamuki
AlexZ
lällälää79
Migus
Nexus
phodos
Hoplaa
eskoaarne
Bad Lieutenant
c4fkw294ziq
Vilperi
Addeh
sulo
Myntti
Nico
Eximius84
Uytp7
J.Lipponen
tirehtööri
blitzkrieg
M16
harr1v
Tx4
Bungle
honkytonk
Kaamos

Lisää luettavaa