Yllättävän positiivinen teinikauhuelokuva, joka kaiken kukkuraksi sisältää ennalta-arvaamattoman lopun.

27.10.2008 01:35

Arvioitu elokuva

Ohjaajat:
Käsikirjoittajat:
Alkuperäinen nimi:All the Boys Love Mandy Lane
Valmistusvuosi:2006
Pituus:90 min

All the boys love Mandy Lane kertoo nimensä mukaan todella kauniista ja seksikkäästä nuoresta naisesta (Amber Heard), joka matkustaa villien ja vapaiden teinien kanssa mökille viikonloppua viettämään. Hän on tosin hieman erilainen, nimittäin hän ei ole tavallinen teini joka juopottelee, riehuu ja puhuu rivoja. Päinvastoin, hän on sivistynyt ja rauhallinen kaunotar. Kaikki pojat unelmoivat Mandyn saamisesta sänkyyn, mutta nuorta naikkostahan ei voisi vähempää kiinnostaa. Hetken huvin jälkeen porukkaa alkaa kuitenkin kuolemaan ja siitähän se kaunis ja omituinen murha leikki alkaakin.

Ensimmäisenä pisti silmään hieman ylivaloittunut visuaalinen ilme, mutta tosin tarkoituksella tehty ja täten varsin toimiva, eikä lainkaan ärsyttävä. Elokuvasta huomaa jo alkumetreillä ettei se ole tavallinen teinikauhuelokuva, sillä taustalta puuttuu usein varsin kliseiset äänitehosteet joilla yritetään luoda pelottavaa tunnelmaa. Tämä elokuvan kun keskittyy siihen leppoiseen tunnelmaan. Onnekseni tämä elokuva ei myöskään sorru yleiseen teinikauhuelokuvien kompastuskiveen, nimittäin ärsyttävään kirkumiseen ja kliseiseen kissahiirileikkiin. Kaiken tämän lisäksi elokuva sisältää muutaman ennalta-arvaamattoman ja harvinaisen kekseliään tavan murhata uhri. Tosin kyllähän niitä kliseitäkin muutamia tästä elokuvasta löytyy, mutta ei niin montaa.

Näyttelijöissäkään ei ole muutamaa teininäyttelijää lukuunottamatta mitään moitittavaa. Amber Heard loistaa kauneudellaan ja tekee hienon roolisuorituksen elokuvan päähenkilönä. Heard tuo sopivasti kiehtovuutta kyseisen kaunottaren rooliin. Harvoin näkee teinikauhuelokuvia, missä kukaan ei sorru yli- eikä alinäyttelyyn.

Kaikenkaikkiaan All the boys love Mandy Lane on yllättävän positiivinen teinikauhuelokuva, joka kaiken kukkuraksi sisältää ennalta-arvaamattoman lopun ja muutaman oikeasti hauskan kohtauksen. Voin vapaasti suositella viihdyttävien kauhupläjäysten etsijöille.

Arvosteltu: 27.10.2008

Lisää luettavaa