Vuosikymmenen parasta actionia

29.3.2023 22:12

Arvioitu elokuva

Ohjaajat:
Käsikirjoittajat: ,
Alkuperäinen nimi:John Wick: Chapter 4
Valmistusvuosi:2023
Pituus:169 min

Palkkatappaja John Wick (Keanu Reeves) aloittaa valkokankaalla jo neljännen seikkailunsa. Tällä kertaa Wickilla onkin edessään elämänsä kovin haaste, kun markiisi Vincent de Gramont (Bill Skarsgård) ottaa hänet tähtäimeensä. Jatkuvan tappamisen ja pakenemisen uuvuttama Wick päättää turvautua viimeiseen oljenkorteen ja haastaa markiisin kaksintaisteluun. Kuka selviääkään lopulta voittajana?

Ohjaaja Chad Stahelski on taustaltaan stuntmies, mikä näkyy. Suvantokohtia ei pahemmin ole, vaan koko ajan tapahtuu jotain ja toimintakohtauksissa kiidetään kaasu pohjassa. Ja se juuri onkin parasta: John Wick: Chapter 4 ei yritäkään esittää mitään muuta kuin se on, vaan rehtiä ja konstailematonta actionia koko rahalla.

Valitettavasti elokuva ei myöskään tarjoa oikein mitään uutta. Wick räiskii ja leipoo vastustajia pataan tässä vaiheessa jo turhankin tutuksi tulleen kaavan mukaan, ja aiemmat osat nähneet pystynevät varsin vaivattomasti päättelemään mitä seuraavaksi tapahtuu. Uudet hahmot, kuten Rina Sawayaman näyttelemä Akira, vaikuttavat mielenkiintoisilta, mutta heitä ei joko taustoiteta kunnolla tai he eivät saa pahemmin ruutuaikaa.

Toisaalta, jos kaavamaisuudesta ei yleensäkään pahemmin piittaa, kannattaa Wickin seikkailujen neljännelle osalle ehdottomasti antaa mahdollisuus. John Wick: Chapter 4 on kunnon suoraviivaista toimintaa, jonka parissa kolme tuntia kuluu kuin siivillä.

Arvosteltu: 29.03.2023

Lisää luettavaa