Voi katsoa useaankin otteeseen pääasiassa erinomaisten henkilöhahmojen takia.

27.5.2004 14:28

Arvioitu elokuva

Ohjaajat:
Käsikirjoittajat: ,
Alkuperäinen nimi:Raid
Valmistusvuosi:2003
Pituus:125 min

Suomalainen kovanaama-torpedo Raid (Lehtinen) palaa takaisin Suomeen kuullakseen tyytöystävänsä Tarjan(Rantasila) kuolleen uusnatsien tulipalossa. Samalla komisario Jansson (Lohtander) tutkii mielenosoituksessa kuolleen naisen tapausta. Kyseessä on isomman luokan rikos ja Raid joutuu luovimaan tässä karikossa, missä kenenkään ei voi luottaa ja ihmishenki on halpa.

Raid on erinomainen rikoselokuva. Se on hauska, vakava ja henkilöhahmot ovat huolellisesti kirjoitettuja näyttelijätyön ollessa erinomaista. Erityisesti Juha Mujeen esittämä pornokauppias Sundman, joka haetaan todella pirteänä Lapinlahdesta henkisestä valmennuksesta tekee hauskaa työtä. Hänellä ei mene hyvin ja muidenkin henkilöhahmojen motiivit tulevat hyvin esille. Turhia kohtauksia ei tunnu olevan yhtään.

Raid on melkoisesta mitastaan huolimatta tiivis ja kompakti elokuva, minkä voi katsoa useaankin otteeseen pääasiassa erinomaisten henkilöhahmojen takia.

DVD:n lisämateriaali on kiitettävän laadukasta ja koostuu pääasiassa haastatteluista ja kuvauksista tehdystä materiaalista, mikä antaa bonusta.

nimimerkki: Jurpo

Arvosteltu: 27.05.2004

Lisää luettavaa