Kaksi nuorta naista, Lisa ja Jennifer päätyvät lomanviettoaikeineen kuolleeseen pikkukylään keskelle ei mitään. Kaupunkilaiset ovat kaikki heittäneet veivinsä. Ihmisiä on kadonnut varsin mystisesti ja osaa makaa verettömänä ruumiina pitkin pitäjää. Sheriffi Bryce Hammond (Affleck) ja tämän kyttäkaveri ovat kuitenkin hengissä ettei kylään saapuneet naisimmeiset tuntisi oloaan turvattomaksi. Tuntematon voima vaanii tätä pientä joukkiota ja varsin painostavaa tunnelmaa on luvassa. Lopulta leffan paha voima on melko mielenkiintoinen oivallus käsikirjoittajalta, joka onkin muuten legendaarinen kauhu-setä Dean R. Koontz ja jonka novelliin pläjäys myös perustuu.
Muistelin hämärästi että olin nähnyt tämän leffan aiemminkin, mutta eipä sentään. Ihan uusi tuttavuus tämä oli vaikka hetkittäisiä dejavu-välähdyksiä tulikin leffan kuluessa, omituista. Osittaisella musiikittomuudella saa aikaan melko tehokasta jännitystä kun mukana ei ole oikeastaan äänen ääntä. No, ehkä jotain kengänkopsetta sentään. Pelko vaivaa katsojaa, koska tärähtää kunnolla.
Leffa vaikuttaa varsin pienen budjetin pläjäykseltä jos mukaan ei lasketa joitain ihan ookoon näköisiä trikkejä. Toteutustyyli on ”ihan kiva”, jännityshakuisina kuvakulmineen. Affleck taisi näihin aikoihin alkaa päästä varsinaisten hollykylän superstarojen joukkoon, mutta tuskin ainakaan tämän leffan ansiosta. Homma vaikuttaa hiukan miehen välityöltä sillä samana vuonna heppu oli mukana paljon suuremman budjetin Armageddonissa, joskaan ei kirkkaimpana starana.
Pläjäyksestä paistaa jostain syystä läpi pienoinen roskaleffamaisuus. Päitä tippuu, veri roiskuu, sairasta hihitystä on ilmoilla ja muutenkin sellaista lurpsis, lärpsis -meininkiä. Täytyy sanoa että väliin homma vähän naurattaa, mutta on sillä pelottavatkin kohtansa.