Tavallinen kummitustarina, johon tuo vähän hohtoa Murphyn olemus.

9.8.2004 02:13

Arvioitu elokuva

Ohjaajat:
Käsikirjoittajat:
Alkuperäinen nimi:The Haunted Mansion
Valmistusvuosi:2003
Pituus:90 min

Kummituskartano oli Eddie Murphyn näyttelijäuran puolesta hyvä valinta, sillä hän on pitänyt ehkä ”matalaa profiilia” liiankin kauan, oikeita käsikirjoituksia ei ollut näyttänyt löytyvän. Elokuva oli positiivinen yllätys, sillä noin kolmen vuoden sisällä ei ollut leffoja hyvässä mielessä tullut.

Elokuvassa Murphy näyttelee kiinteistövälittäjä Jim Eversiä, joka ei tiedä mihin joutuu ajaessaan perheensä kanssa katsomaan vanhaa kartanoa, joka aiotaan myydä. Erikoinen myrsky pakottaa Eversin perheen jäämään taloon Graceyn (Nathaniel Parker) ja pelottavan hovimestarin Ramsleyn (Terence Stamp) vieraiksi. Gracey osoittaa Jimin harmiksi paljon kiinnostusta hänen (Jimin) vaimoansa (Marsha Thomason) kohtaan. Pelastaakseen perheensä talon kummituksilta täytyy Jimin poistaa kirous talosta.

Kummituskartano on ns. tavallinen kummitustarina, johon tuo vähän hohtoa Murphyn komediallinen olemus. Eddie Murphy niinkuin kaikki muutkin sopeutuivat hyvin rooleihinsa, mutta silti elokuva tarvitsisi jotain uutta.

nimimerkki: Ray2

Arvosteltu: 09.08.2004

Lisää luettavaa