Tätä elokuvaa voi kyllä sanoa klassikoksi.

13.2.2008 15:00

Arvioitu elokuva

Ohjaajat:
Alkuperäinen nimi:Beetlejuice
Valmistusvuosi:1988
Pituus:92 min

Ennen kuin Tim Burton oli tehnyt yhtään elokuvaa Johnny Deppin kanssa hän teki muutaman elokuvan Michael Keatonin kanssa. Kaikki Keatonin ja Burtonin elokuvat ovat kyllä erittäin hyviä, mutta nyt on kyseessä Beetlejuice. Michael Keaton on tehnyt monenlaisia elokuvia, jännäreitä ja komedioita, mutta täytyy sanoa että on tämä yksi Keatonin parhaista elokuvista.

Elokuva kertoo pariskunnasta (Geena Davis ja Alec Baldwin) joka lähtee automatkalle mutta ajavat vahingossa jokeen ja hukkuvat sinne. Pariskunta palaa takaisiin kotiin ja tajuaa olevanssa haamuja. Mutta pian he huomaavat että vieras perhe muuttaa heidän taloonsa. Pariskunta yrittää pelotella heidät posi mutta tuloksetta. On aika kutsua Beetlejuice (Michael Keaton) paikalle jonak olisi tarkoitus pelotella vieras perhe pois. Perheen tytär (Winona Ryder) alkaa myös nuuskimaan paikkoja.

Beetlejuicen rooli on kyllä yksi Michael Keatonin parhaimmista rooleista ikinä. Jos ei paras niin ainakin hauskin. Koska Beetlejuicella saa nauraa tosissaan. Davis ja Baldwin ovat myös hyviä. Elokuvan musiikit on tehnyt Burtonin hovisäveltäjä Danny Elfman.

Tätä elokuvaa voi kyllä sanoa klassikoksi. Ei välttämättä Burtonin tunnetuin leffa mutta klassikko kuitenkin. Keatonilta ei nykyään kamalasti tule elokuvia mutta jos haluaa nähdä Keatonin loistamassa, niin kannattaa hankkia tämä käsiinsä. Huippu leffa!

Arvosteltu: 13.02.2008

Lisää luettavaa