Tarjoaa Saksan heavy-historian upeampia livehetkiä.

20.6.2005 22:50

Arvioitu elokuva

Ohjaajat:
Alkuperäinen nimi:Rammstein: Live Aus Berlin
Valmistusvuosi:1999
Pituus:90 min

Rammstein on saksalainen raskasta rockia ja heavyä soittava yhtye, jonka esikoinen valmistui v. 1995. Rammstein on tullut tunnetuksi mm. upeista keikoistaan, joissa efektejä ei pihtailla. Live Aus Berlin on keikkatallenne vuodelta 1999, jonka biisit koostuvat levyistä Herzeleid ja Sehnsucht, eli Rammsteinin ensimmäisistä, ja tuohon aikaan ainoista levyistä.

Lähdettäköön vaikka siitä liikkeelle, että bändi on mielettömän hyvä lavalla. Yhtyeen laulaja Till liikehtii paljon ja laulaa persoonallisella äänellään mainiosti. Yhtyeen muut jäsenetkin ovat mukavaa katseltavaa omalla tavallaan. Efektejä on paljon ja paljon, ne ovat yksinkertaisuudessaan upea lisä. Efekteinä sanottakoon vaikka jalkineet jotka sylkevät kipinöitä , jousiase josta myös lentää kipinöitä mielettömästi, räjähdykset, palavat mikrofonit jne. Silmälle herkkua koko rahalla.

Biisit ovat kuin tehty live-esiintymisiä varten. mm. biisit Du hast, Herzeleid, Sechnsucht, Tier ja Rammstein ovat erittäin hyviä kappaleita niin lätyllä kuin lavallakin.

DVD:n kuvanlaatu on hyvää varsinkin livekeikaksi. 5.1 äänet pauhaavat kympillä. Äänet eivät petä vaan yllättävät positiivisesti. Mitään huonoa sanottavaa äänistä ei jää.

DVD:stä jää puuttumaan sellainen hyvä kappale kuin ”Bück Dich”, mutta se jätettiin sensuurin vuoksi pois. Muutaman kappaleen olisi voinut jättää ehkä pois, mutta loppumaku on mainio. DVD tarjoaa Saksan heavy-historian upeampia livehetkiä.

Extroina löytyy mm. yhtyeen haastattelua teksteillä (englanti, ranska ja espanja), Multianglen, jolla voi katsoa 6 eri kuvakulmasta biisit Tier, Du Hast, Rammstein. Sitten löytyy vielä tietovisa.

nimimerkki: phrantic

Arvosteltu: 20.06.2005

Lisää luettavaa