Jälleen on yksi videopeli käännetty elokuvaksi. Doom -elokuva olikin tuotanossa muutaman vuoden ajan. Ohjaaja vaihtui kertaalleen ja pääosaan oli ehdolla monia nimiä. Nyt leffan purkitti Andrzej Bartkowjak. Pääosiin saatiin The Rock ja Karl Urban. Ennakko-odotuksia ei ollut juuri yhtään, sillä viime vuosien videopelileffat mm. Resident Evilit sun muut vastaavat ovat olleet aika sisällöttömiä, tai no eka Resident Evil oli nyt vielä katseltava, mutta jatko-osa oli pelkkää pumpum-meininkiä. Sitten on vielä Uwe Boll nimisen ohjaajan pelielokuvat, joista en viitsi sen enempää mainita.
Ollaan Mars-planeetalla joskus hamassa tulevaisuudessa. Eräältä tutkimusasemalta lähetetään hätäkutsu, jotain on mennyt pahasti vikaan. Paikalle lähetetään Sargen (The Rock) ja Reaperin John Grimmin (Karl Urban) johtama sotilasjoukko pelastamaan eloonjääneet. Paikanpäälle päästyään he huomaavat laitoksen olevan jonkin toisenlaisen elämänmuodon vallassa. Tästä alkaa räiskintä ja ruumiita tulee.
Doom on elokuvana taattua popcorn-viihdettä. Stan Winstonin luomat hirviöt ja kamera työskentely oon näyttävää. The Rock ja Karl Urban vetävät roolinsa läpi ihan hyvin. Tunnelma oli myös tehty hyvin, vaikka hieman kliseistä välillä, pimeitä käytäviä on nähty liikaa viime aikoina, jossa kulman takana odottaa joku.
Kokonaisuutena Doom on katseltava elokuva, jota en suoranaisesti hauku, mutta en todellakaan hirveästi kehukkaan. Sopivan viihdyttävä scifin, toiminnan ja kauhun sekoitus on silti kyseessä.
nimimerkki: andy