Sanoma vääristyy kauhistuttavaan muotoon

19.1.2010 23:27

Arvioitu elokuva

Ohjaajat:
Käsikirjoittajat: ,
Alkuperäinen nimi:Mr. Woodcock
Valmistusvuosi:2007
Pituus:87 min

Billy Bob Thorntonin lahjakkuutta niljakeroolien tulkitsijana voi vain hämmästellä. Hän sopii niin Pahan pukin kuin sadistisen liikunnanopettajan Mr. Woodcockin osaan kuin valettu. Nurkkakuntaisuus ja kapinallisuus muodostavat ehyen tunnelmakokonaisuuden ja mukaan on saatu myös pettämätön komediakasvo Sean William Scott. Kaikesta tästä huolimatta sanoman välittyminen katsojalle ontuu pahasti ja Mr. Woodcock tuottaa vain huonon olon. Paha pukki pysyi vielä rajan oikealla puolella ja viihdytti.

Hauskoiksi tarkoitettuja käänteitä on selvästi väännetty suurella antaumuksella, joten on sääli todistaa sitä miten systemaattisesti ne epäonnistuvat yksi toisensa jälkeen. Jatkuva kyykyttäminen on vastenmielistä katsottavaa pidemmän päälle, etenkin kun odotettua käännettä parempaan ei saada. Kiusattujen räikeä yksinjättäminen lienee tarkoitettu ovelaksi kannanotoksi, joka ei kuitenkaan aukea tarpeeksi selvästi. Sanoma vääristyy kauhistuttavaan muotoon – kiusaaminen kuuluu asiaan ja kasvattaa luonnetta! Lopussa tämä vielä alleviivataan törkeästi.

Vaikka asetelmasta olisi voinut saada mielenkiintoisen ja koskettavankin tarinan aikaan, nähdään lopputuloksena vain yksiulotteisten hahmojen kansoittama junnaava painajainen. Ja kyllä vain, pari tähteä lähtee pelkästään teeman moraalittomasta käsittelystä.

Arvosteltu: 19.01.2010

Lisää luettavaa