FBI:n operaatio menee pahasti pieleen. Miamilaiset etsivät Sonny Crockett (Colin Farrell) ja Ricardo Tubbs (Jamie Foxx) saavat tiedon Alonzo Stevensiltä (John Hawkes), joka oli yhdysmiehenä. Täten operaatiosta vastanneen agentti Fujiman (Ciarán Hinds) on värvättävä Tubbs ja Crockett peiteoperaatioon ja näiden esimies Castillo (Barry Shabaka Henley) on FBI:n ja Miamin poliisilaitoksen välittäjänä. Jose Yero (John Ortiz) on Montoyan (Luis Tosar) johtaman rikoskartellin edustaja ja Isabella (Gong Li) on toinen merkittävä jäsen kartellissa. Kartellin toiminta saa kovan iskun ja poliisit palaavat tummaan, yksinäiseen työhönsä.
Michael Mann kunnostautui Miami Vicen luojana ja kun sarja päätettiin filmatisoida elokuvaksi istui hän myös vastaamassa tuloksesta. Ohjauksen lisäksi hän on käsikirjoittaja ja tislaa TV-sarjan tehokkaaksi, mutta valitettavan laveaksi ja ohueksi elokuvaksi. Onneksi ohuus ei haittaa kerrontaa paljoa, sillä tarina on juurikin ohuudesta, pinnasta ja hyvin ohuesta todellisuudesta. Colin Farrell on erityisen vakuuttava Crockettina jonka soluttautuminen rikolliseen, mutta jännittävään maailmaan alkaa olla liiankin tehokasta. Jamie Foxx on pääparin kurinalaisempi, ammattikeskeisempi osa jonka pitää ajoittain pitää liiankin pitkälle menevä parinsa kurissa. Barry Shabaka Henley toimittaa Castillon roolin vakaalla johtajuudella ja Ciarán Hindsin suoritus FBI:n edustajana on tylyn asiallinen. Merkittävä realismin lisäys on sekin että kukaan poliiseista ei vaikuta epäpätevältä riippakiveltä kokonaisuudelle.
Rikollisia rooleja miehittämään Mann on saanut vakuuttavan kaartin. Gong Li on vakuuttava rahanpesijä, joskin jää valitettavan ohueksi hahmoksi. John Ortiz varsinaisena tarinan roistona toimittaa uhkaavan ja niljaisen kelmityön ammattitaitoisen paranoidina Jose Yerona joka ei ota koskaan mitään sellaisenaan. Luis Tosarin olemus huumekeisari Montoyana on pelottavan liikemiesmäinen ja kohtelias toiminnassaan ja luonnollisesti delegoi likaisen työn eteenpäin Yeron kaltaisille väkivallan ammattilaisille.
Visuaalisesti Mann osuu napakymppiin ja ajoittain kohiseva ilme ja autenttinen valaistus lisää realismin vaikutelman äärikorkealle. Sama pyrkimys realismiin sopii myös toimintakohtauksiin joissa suurin osa ammutuista luodeista ei mene minne pitää ja kun luoti osuu on jälki erittäin rumaa. Mann kertoo ohuen tarinansa pääasiassa juurikin kuvilla antaen dialogin olla toissijaista ja juurikin aiheeseen liittyvää.
Miami Vice on realistinen, mutta valitettavan ohuista hahmoista kärsivä poliisielokuva. Tunnelma on asianmukaisen karu ja roolit asinmukaisen jäntevästi esitettyjä, sillä koko elokuva perustuu roolien esittämiseen. Roolien joiden pitää kestää ja joista pitää myös palata takaisin vähäpätöiseen poliisityöhön missä pidätetään Neptunen (Isaach De Bankolé) kaltaisia paikallisia huumekuninkaita ja ollaan koko ajan poliiseja.