Nautittavasti hauska ja se on tärkeintä.

11.6.2012 22:47

Arvioitu elokuva

Kummeli on suomalaisen komedian käsitteitä joka aluksi nauratti absurdeilla hahmoillaan sketsikomediassa ja myös elokuvassa. Kultakuumeesta kertova ryhmän elokuva on juuri sitä lämmintä huumoria asianmukaisen hassuilla hahmoilla ja [I]road-movien[/I] hengessä. Taiteellisista arvoista voidaan kiistellä, mutta huumorilliset arvot ovat kiistattomat.

Elmeri Hautamäki (Heikki Silvennoinen) on hullu ja tietää missä lojuu kulta-aarre. Sen synnytti Elmerin isäukko Kyrpä-Jooseppi (Heikki Silvennoinen). Valitettavasti Elmeri on hullu hän tarvitsee hoitajan ja sellaiseksi mukaan rekrytoidaan umpihomo Janne-Petteri Broman (Heikki Hela). Duo kylläkin törmää (kirjaimellisesti) Dilleen (Timo Kahilainen) ja Jönssiin (Heikki Vihinen) jotka ovat myös tien päällä. Kulta kiinnostaa myös muita tahoja joihin mahtuu myös natsieversti Peter North (Jukka Puotila).

Sivuhahmoihin ryhmä on kirjoittanut suunnattoman riehakkaita hahmoja joita toteuttamaan ryhmä on haalinut näyttäviä nimiä. Elintarviketehtaan alijohtajana ilmaantuva Aake Kalliala repii pelihousunsa protoatomiseksi huuruksi ja Vesa-Matti Loiri lyhyesti sanoen kaappaa show’n näyttävän homona Eugen von Lahtisena. Jukka Puotila väläyttelee taitojaan pahisroolissa joka on asianmukaisen yliampuva, mutta toimiva. Tarinan keskipisteenä toimiva Heikki Silvennoinen on yllättävän hillitty hullu ja Heikki Hela tuo umpihomoon hoitajaan juuri sopivan annoksen räikeyttä, mutta ei tee hahmosta liiallista parodiaa. Timo Kahilainen ja Heikki Vihinen taas revittelevät ääliöduona jonka pätevyys kaikissa asioissa on kyseenalainen.

Kummeli-ryhmä luo siis nautittavasti hauskan elokuvan, jonka ohjaa ryhmän takapiru Matti Grönberg. Hauskat hahmot ja nautittava määrä puhdasta hyväntuulisuutta tekee elokuvasta hauskan ja se on tärkeintä.

Arvosteltu: 11.06.2012

Lisää luettavaa