Melkein kaikki palaset loksahtavat paikoilleen.

10.7.2004 20:47

Arvioitu elokuva

Ohjaajat:
Käsikirjoittajat: ,
Alkuperäinen nimi:Batman
Valmistusvuosi:1989
Pituus:122 min

Supersankarielokuva on genre, jossa sarjakuvasankareista tehdään yleensä huonoja elokuvia. Tämä on poikkeus. Ikinä ei olisi uskonut että Batmanista on tehty tälläinenkin näin synkkä elokuva. Aikoinaan Amerikassa ja myös Suomessakin pyörinyt sarja oli taas vallan muuta.

Juoni on varsin tuttu. Bruce Wayne (Michael Keaton) on playboy-miljönääri joka elää kaksoiselämää. Päivisin hän tekee hyväntekeväisyyttä ja öisin liitelee kapungin yllä Batmanina. Kaupunkiin tulee uusi konna Jokeri (loistava Jack Nicholson), jolla on pahat mielesssä. Näin Batmanille tulee pelastushommia.

Omasta mielestäni Batman on paras tähän asti näkemäni sarjakuvafilmatisointi. Siinä melkein kaikki palaset loksahtavat paikoilleen. Tim Burton on hyvä ohjaajana ja näyttelijät ovat hyviä. Aikoinaan Batmanim rooliin valitusta Michael Keatonista nousi iso kohu sillä suurin osa leffaväestöstä ei uskonut Keatonin kykyihin, mutta silti Michael näyttelee hyvin Batmanina. Voin jopa sanoa että paras Batman-näyttelijä jonka olen tähän asti nähnyt. Muut näyttelijät, kuten Jack Nicholson ja Kim Basinger ovat myös hyviä.

Yhteenvetona Batman on varsin mukavaa viihdettä. Synkkyys on itse asiaa mutta väkivaltaa olisi voinut hieman pehmentää. Muuten loistava elokuva, joka sai myös hyvän jatko-osan ja lisää jatko-osia jotka olivat jo sitten kuraa.

nimimerkki: Mask

Arvosteltu: 10.07.2004

Lisää luettavaa