Kohtalaisen omaperäinen idealtaan ja onnistuukin viihdyttämään puolitoistatuntisen kestonsa ajan erinomaisesti.

18.2.2006 21:13

Arvioitu elokuva

Urban Legend on kohtalaisen omaperäinen idealtaan, ja onnistuukin viihdyttämään puolitoistatuntisen kestonsa ajan erinomaisesti. Ehdottomasti paras teinikauhumässäilyhän tämä on ja vertakin on ihan mukavasti.

Pendeltonin yliopistolla murhataan pari opiskelijaa (yllätys, yllätys!) kaupunkitarinoiden mukaisesti ja Natalie uskoo että murhaaja tappaa uhrejaan urbaanilegendojen mukaisesti, mutta ystävät eivät ota häntä tosissaan.

Sanalla sanottuna Urban Legend on kliseinen. Mutta suuremmin se ei pääse haittaamaan, sillä säikyttelyt ja murhat ovat onnistuneita. Lisäksi mukaan on sotkettu hyviä vitsejä sekä pari hyvää näyttelijää. Murhaajankin arvuuttelu käy työstä. Urban Legend on melkoista kopiointia muista elokuvista (Scream, Tiedän mitä teit viime kesänä yms.), mutta onneksi kopiointi ei mene aivan liiallisuuksiin. Jatko-osassa kliseisyys ja kopiointi saavatkin sitten aivan uuden merkityksen.

Urban Legendin murhat ovat kekseliäästi toteutettuja, niin autojen hidasteita kuin kirvestäkin käytetään teurastamiseen. Tapot ovat hyvin toteutettuja sekä viihteellisiä. Huumoria ei ole yhtä runsaasti kuin Screamissa, mutta silti sitäkin löytyy. Lisäksi mukaan on ahdettu pakollinen ”IIK! Ai, se olitkin vain sinä.”-kohtaus, jossa päähenkilö huomaa murhaajan takkiin pukeutuneen henkilön lähestyvän ystäväänsä, ja pistää pystyyn hirmuisen mekalan, mutta sitten paljastuukin, että tämä henkilö oli vain yksi kavereista.

Suomen DVD-julkaisu on ekstroiltaan aika köyhä: Kehuskelua täynnä oleva lyhyt featurette, filmografiat, kommenttiraidan ja trailerin. Kuvanlaatu DVD:llä on hyvä, samoin kuin äänenlaatukin.

nimimerkki: pasa

Arvosteltu: 18.02.2006

Lisää luettavaa