Keatonin Beetlejuice saa nauramaan todella, ja muukin vähintään hymähtelemään.

21.2.2005 19:51

Arvioitu elokuva

Ohjaajat:
Alkuperäinen nimi:Beetlejuice
Valmistusvuosi:1988
Pituus:92 min

Luin lehdestä, että Michael Keaton olisi halukas tekemään jatko-osan yhdelle uransa suurimmista hiteistä, kauhukomedialle Beetlejuice. Alkoi oikein hävettää kun en ollut moista leffaa katsonut (sentään suurimman idolini, Tim Burtonin filmi!).

Elokuva alkaa, kun omasta talostaan hyvää huolta pitävä pariskunta hukkuu jokeen. Kun tämä valkenee ihan rauhassa kotiin menneelle parille, heidän on opittava elämään kummituksina omassa talossaan, jonne muuttaakin varsinaisten hullujen (ja järkyttävän huonon sisustajan) perhe, johon kuuluu myös kummituksien ystäväksi tuleva goottityttö (jota esittää sairaan kaunis, ja parinvuoden päästä parhaan roolinsa Saksikäsi Edwardissa vetävä Winona Ryder). Pariskunnan on peloteltava perhe pois talosta, mutta kun se ei tahdo onnistua, turvautuvat he viimeiseen mahdollisuuteen, Betelgeuse nimiseen pelotteliaan. Kaikkihan ei tietenkään mene niinkuin pitää ja Tim Burtonkin on siitä tietoinen,

Beetlejuice on ensinnäkin hyvin hauska elokuva. Keatonin Beetlejuice saa nauramaan todella, ja muukin vähintään hymähtelemään. Kuitenkaan liian komediallinen tämä ei ole, vaan myös hyvä elokuva. Tässä on ideaa, joka tekee tästä kiehtovan. Samanlaista ideaa kuin Harry Pottereissa ja Monsterit OY:ssä, mutta Burtonin kultainen kosketus tekee tästä paljon mielenkiintoisemman.

Roolit ovat oikein hyviä, varsinkin Keatonin ja Ryderin roolit ovat mahtavia. Pariskuntaa en tunnistanut, mutta oikein hyvin hekin roolinsa vetivät.

Kaikenkaikkeaan oikein onnistunut kauhukomedia naurattaa ja kiehtoo. Tässä ei ole kokonaisuudessaan siis mitään vikaa. Kaikki ne naurettavat efektit on tehty arvattavasti tarkoituksella ja sopivat kuin nakutettu elokuvan ilmapiiriin (uskon Burtonin tajunneen sen tai sitten se on mahtava vahinko). Ajatusmaailma on rikasta ja kyllä Keaton on oikeassa sanoessaan sen riittävän jatko-osaan. Toivon todella, että se tehdään ja (niin epätodennäköistä kuin se onkin) että Burton asettuisi toistamiseen ohjaajaksi. Mestariteos olisi taas luvassa.

Jali ja Suklaatehdasta odotellessa kannattaa ehdottomasti katsastaa kaikki Burtonin leffat, tai ainakin merkkipaalut, joihin tämä todellakin kuuluu.

nimimerkki: Sano mitä sanot

Arvosteltu: 21.02.2005

Lisää luettavaa