Hauska piriste ja mukava elokuva.

3.5.2003 11:28

Mielisairaalassa oleva Elmeri Hautamäki (Heikki Silvennoinen) tietää Lapissa olevan kulta-aarre. Aikoinaan hänen isänsä Kyrpä-Jooseppi kätki sen sinne. Sitten hän päättää eräänä päivänä karata sinne homon hoitajan Janne-Petteri Bromanin (Heikki Hela) kanssa. Matkalla he tapaavat pari raggaria Dillen (Heikki Vihinen) ja Jönssin (Timo Kahilainen). Siitä alkaa neljän kaveruksen hurja matka Lappiin. Matkan varrella tulee tietysti monia ongelmia.

Olen aina pitänyt kummeleista. Tv-sarjahan oli parasta ja hauskinta kotimaista viihdettä. Samat ukot tekivät aikaisemmin myös toisen leffan Kummeli Stories. Se muodostui monista eri sketseistä, eikä siinä ollut pelkkää yhtä juonta. Tässä puolestaan on hyvä juoni ja Kummeleiden tapaan naurun aihetta piisaa tässäkin.

Kummeli-ukot ovat erittäin hyviä näyttelijöitä. Heikki Hela homon hoitajan roolissa on erittäin loistava. Heikki Silvennoinen on ryhmän paras näyttelijä ja tekee taas kerran hyvän roolisuorituksen. Heikki Vihisen roolista tulee jotenkin mieleen hänen entinen kummelihahmo Fabio. Timo Kahilainen puolestaan on erittäin hauska pikkumies. Sivuosissa puolestaan nähdään hyviä suomalaisia näyttelijöitä. Vesa-Matti Loiri näyttelee Bromanin homokaveria, Jukka Puotila nähdään pääpahiksena ja Raidista tuttu Oiva Lohtander pyörähtää myös leffassa.

Kummeli Kultakuume on hauska piriste ja mukava elokuva. Meno on vauhdikasta ja katsoja ei tule kyllästymään. Tämä on yksi parhaista kotimaisista komedioista. Hyvä leffahan tämä on, mutta ei yllä ollenkaan jo legendaarisen Kummeli-sarjan tasolle. Jos on kova Kummeli-fani (kuten minä), niin tämä on pakko nähdä. Eipä tämä olisi muidenkaan pahitteeksi katsoa.

Arvosteltu: 03.05.2003