Elokuva kantaa taiteellisesti Halloween-maailman, joka luo kontrastia vastaaviin kauhuelokuvasarjoihin.

14.7.2012 01:01

Arvioitu elokuva

Ohjaajat:
Käsikirjoittajat: ,
Alkuperäinen nimi:Halloween H20: 20 Years Later
Valmistusvuosi:1998
Pituus:95 min

Elokuva kantaa sub-lausetta ”Twenty Years Later”, joka paljastaa oleisimman asian elokuvasta. Elokuva on siis tarkalleen ottaen Halloween 3, mutta järjestys vuosien aikana on erilainen. Kaksikymmentä vuotta sitten Laurie Strode (Jamie Lee Curtis) pakeni verenhimoisen veljensä vihaa, päätti lavastaa kuolemansa ja vaihtoi ovelasti nimensä.

Halloween H20:ssa Michaelin imago on hyvin erilainen aiempiin Halloween elokuviin verrattuna. Michael on saanut lisää nopeutta, voimaa ja kas kummaa super (hyper)-voimia. Tosin Michaelia on kunnioittettukin. Michaelin legendaarinen teleporttaus kyky on jatkuvaa. Tässä elokuvassa se tuo lisää pelottavuutta. Michaelin naamari on jo erittäin karmiva, mikä antaa Michaelin imagolle lisää plussaa. Michael Myers kantaa myös tähän mennessä suurinta veistään, joka on hirvittävä ja todella karmiva. Koko elokuva kantaa taiteellisesti Halloween-maailman, joka luo kontrastia vastaaviin kauhuelokuvasarjoihin mm. Perjantai 13 ja Painajainen Elm Streetillä, jotka ovat mielestäni kalpeita ja vaisuja sekä verellä pilattuja, ja ne jäljittelevät liikaa Halloweenia.

Elokuva sisältää siis Laurie Stroden, joka tässä elokuvassa tekee minun mielestäni toiseksi parhaimman suorituksen kaikista elokuvistaan, ja tekee tämän elokuvan Halloween H20:n parhaimman näyttelysuorituksen. Häntä voidaan hyvin verrata vastapuolen genreen, Sci-Fi -naissankariin Ellen Ripleyhyn (Sigourney Weaveriin). Kummatkin taistelevat kuolematonta yliluonnolista vihollista vastaan. Toiseksi parhaimman suorituksen tekee Molly Cartwright (Michelle Williams). Mutta joo, Lauriessa on todella sitä jotakin! Kuin myös Halloween H20:ssa on sitä jotakin. Elokuvan lavastus ja kuvaus on onnistunut täydellisen hyvin. Elokuvan tunnari on muutettu klassisemmaksi, ja melodisemmaksi. Tämä antaa plussaa toden teolla.

Elokuva kipuaa mielestäni Halloween 2,3,6,9,10 yli helposti! Mutta ei pääse Halloween – Naamioiden Yön ohi, eikä Halloween: Resurrection eikä Halloween 4 ja 5! Kyseessä on todella hyvä elokuva, jonka jaksaa takuuvarmasti katsoa useampaan kertaan. Ei kun popcornipaketti ja limsapullo käteen, ja Halloween H20: Twenty Years Later pyörimään.

Arvosteltu: 14.07.2012

Lisää luettavaa