Ankkaversio Kadonneen Aarteen Metsästäjistä.

11.10.2008 14:42

Arvioitu elokuva

Ohjaajat:
Käsikirjoittajat:
Alkuperäinen nimi:DuckTales the Movie: Treasure of the Lost Lamp
Valmistusvuosi:1990
Pituus:74 min

Ankronikka oli silloin joskus (epäilyistä huolimatta) erinomainen piirrossarja joka pesee tämän päivän animaatiot leikiten. Ja niin tekee elokuvakin.

Kuten juonesta voi päätellä leffa on eräänlainen ankkaversio Kadonneen Aarteen Metsästäjistä. Tosin läppää heitetään myös Mahdottomasta Tehtävästä. Lastenelokuvien tyypillisiin kliseisiin ei antauduta juonessa.
Roope. pojat, Tepa ja Hei Huima jahtaavat mystistä taikalamppua Egyptissä ja löytyyhän se sieltä. Sitten lähdetään Ankkalinnaan mutta valitettavasti ilkeä Merlock-velho ja tämän ahne apuri seuraavat hännillä.

Elokuva saattaa tuntua rahastukselta mutta sitä se ei ole. Elokuvaan on tartuttu kaikella innolla ja mielenkiinnolla. Niin on tehty myös Suomi-version ääninäyttelyssä. Pekka Autivuori on aivan jumalainen Roope Ankkana eikä kukaan muu jää sen huonommaksi. Elokuvaan ei ole myöskään tungettu turhaa tai saarnaavaa opetusta. Roope ei ahneesta muuksi muutu, vaan pysyy kitsaana kitupiikkinä. Miksikö? Koska hyvä näin! Roope onnistuu muutenkin olemaan jotain vesitettyä DVD-versiota parempi hahmo.

Elokuva suorastaan tempaa mukaansa 90-luvulle. Huolettomalle ajalle. Huumoria piisaa eikä edes lopussa aleta synkistellä turhia. Edes lauluja ei luritella mikä lienee monille suuri helpotus. Kyseessä on siis lähes täydellinen animaatio jolta on lupa odottaa erinomaista viihdettä:)

Arvosteltu: 11.10.2008

Lisää luettavaa