Solo: A Star Wars Story -leffalle halutaan jatko-osa

Star Wars -jatkumon suosikkihahmoihin lukeutuvan salakuljettaja Han Solon nk. soololeffa koki kovia. Elokuvalla oli vaikeuksia jo tuotantovaiheessaan. Moni fani myös ilmoitti jo ennakkoon inhoavansa leffaa, koska sen päähenkilöä näyttelemään oli palkattu uusi kasvo Alden Ehrenreich, eikä ketään heidän suosikeistaan. Lopulta elokuva kompuroi lippuluukuilla - se floppasi totaalisesti verrattuna aiempiin viime vuosien Star Wars -rainoihin.

Nyt Solo: A Star Wars Storyn tiimoilta kuuluu kuitenkin kummia: joukko Star Wars -faneja on alkanut kysellä sen jatko-osan perään. Vaikka 250 milj. dollarin budjetilla toteutettu avaruusseikkailu jäi kotimaassaan miinukselle (lipputulot Yhdysvalloissa: n. 213 milj. dollaria, maailmanlaajuisesti 392,9 milj. dollaria), Han Solon nuoruusvuodet ovat kiinnostaneet katsojia kuitenkin kotikatsomoissa ympäri maailmaa. Yksin Yhdysvalloissa elokuvan DVD- ja Bluray-myynnin arvioidaan olevan lähes samalla tasolla, kuin vuoden 2017 supersankariflopin, Justice Leaguen (yli 55 milj. dollaria).

Esim. Twitterissä jatko-osapyyntöä #MakeSolo2Happen on rummutettu viime päivinä jo niin ankarasti, että se on pompannut kymmenen suosituimman aihetunnisteen kärkipäähän. Rummutukseen on yhtynyt myös Chewbacca-näyttelijä Joonas Suotamo. Tästä huolimatta on melko epätodennäköistä, että elokuvalle tehdään jatko-osaa. Solo: A Star Wars Storyn kehno menestys lippuluukuilla aiheutti myös muutoksia suunnitelmiin sarjan muiden elokuvien osalta.

Mikäli fanit jatkavat pyytämistään, ei kuitenkaan ole poissuljettua, että Han Sololle kirjoitettaisiin enemmän seikkailuja valkokankaan ulkopuolella. Eräs mahdollisuus nähdä lisää Solon ja hänen ystävänsä Chewbaccan vaiheita saattaisi olla tulossa oleva suoratoistopalvelu Disney+, jonka vetonauloiksi on tehty useampaakin Star Wars -televisiosarjaa.


Lähteet: ScreenRant, The Numbers, Box Office Mojo, TV Line, Twitter

Kuva: Disney/Lucasfilm/ Solo: A Star Wars Story, 2018

R. Isoviita 24.05.2019 klo 14:14

Uusimmat uutiset

Jason Bourne -aiheinen sarja päättyi – mitä seuraavaksi?

Leffasarjan tuottaja vihjailee tulevasta.

R. Isoviita

Christopher Nolanin ja James Cameronin henkilökohtainen leffamaku saattaa yllättää

Huippuohjaajat eivät suinkaan rentoudu vain huippuohjaajien tuotosten äärellä.

R. Isoviita

Näytä lisää uutisia...