Roseanne-sarja sai lopetustuomion vain yhden kommentin jälkeen

30.5.2018 14:24

Vuonna 1988 aloitettu Roseanne-sarja, jossa päärooleja näyttelevät Roseanne Barr ja John Goodman, palasi vuodesta 1996 jatkuneelta tauolta tänä keväänä. Mutta jo nyt sarjaa esittänyt TV-yhtiö ABC, jonka omistaa Disney, on ilmoittanut lopettavansa sen. Syynä eivät ole heikot katsojaluvut, vaan Roseanne Barrin Twitterissä julkaisema vitsi.

Barrin Twitter-laukaisu herätti suuresti närää, sillä hän vertasi siinä tummaihoista yhdysvaltalaispoliitikko Valerie Jarrettia apinaan. Esim. Disneyn johdossa toimiva Bob Iger tuomitsi Barrin kommentin omalla Twitter-tilillään yhtiön arvojen vastaisena ja sarjan konsulttina toiminut tuottaja Wanda Sykes (Jäitä hattuun, Black-Ish) sanoutui sarjasta heti eroon.

Barr pyysi sanomisiaan myös anteeksi, mutta ABC:n johto katsoi vahingon olevan jo niin suuri, ettei Roseannea voitaisi tässä tilanteessa jatkaa. Niinpä muutaman sanan mittainen mutta ajattelematon kommentti vei nyt työpaikan koko sarjan työryhmältä. Kuten TV-tuottaja Shonda Rhimes (Greyn anatomia) kommentoi omalla Twitter tilillään:

– Kamalaa on kaikkien niiden lahjakkaiden viattomien ihmisten osa, jotka tekivät töitä tälle sarjalle ja kärsivät tästä.

Lähteet: The Wrap, IndieWire, Twitter

Kuva: ABC

Lisää luettavaa