Les Misérables -ohjaaja tekemään elokuvaversiota kissamusikaalista

7.5.2016 14:23

Säveltäjä Andrew Lloyd Webberin suosittu musikaali Cats on hurmannut yleisöjä ympäri maailmaa jo yli 30 vuotta. Suuresta menestyksestä huolimatta kissamusikaalia ei ole vielä elokuvattu, ellei mukaan lasketa sen lavataltiointia vuodelta 1998, jota levitettiin myös Suomessa mm. videokasetilla. Tuotantoyhtiö Universal on kuitenkin valmistelemassa viimein elokuvaa tästä T. S. Eliotin runokokoelmaan pohjautuvasta musiikkispekataakkelista.

Leffan ohjaajaksi on valittu Tom Hooper, joka palkittiin Oscarilla työstään elokuvasta Kuninkaan puhe. Hän oli ehdolla myös brittien arvostetuimpiin lukeutuvan BAFTA-palkinnon saajaksi musikaalin Les Misérables elokuvasovituksesta. Vaikka Hooperilla näin ollen onkin kokemusta musikaalielokuvan ohjaamisesta, Cats on monella tapaa erilainen tapaus kuin Ranskan vallankumousta köyhälistön kannalta ruotiva Les Misérables. Jälkimmäinen tunnetaan myös nimellä Kurjat.

Kokonaan läpilaulettu Cats kertoo kissajoukosta, joka kokoontuu kujalle kertomaan elämästään. Pääosin tunnelmaltaan iloinen musikaali huipentuu haikeaan Memory-kappaleeseen. Lavalla kyseisiä katteja tulkitsevat perinteisesti laulu- ja tanssitaitoiset näyttelijät, mutta elokuvaversion suhteen näyttelijävalinnoista ei ole vielä tiedotettu, eikä myöskään siitä, kuvataanko tämä Cats musikaalin perinteitä kunnioittaen, vai ehkä motion capture -tekniikalla.

Hooperin Les Misérables sai mainetta musikaalielokuvana, jossa näyttelijät tulkitsivat Claude-Michel Schönbergin säveliä kuvaustilanteessa suoraan, eivätkä musikaalielokuvien tyypilliseen tapaan vain esittäneet laulavansa. Valinta oli Hooperin, joten hän saattaa tehdä samoin Catsin kohdalla. Miten aiemmin pääasiassa tunnelmaltaan realistisia elokuvia, kuten elämäkerrallisia tarinoita, luoneelta ohjaajalta sujuu satumusikaalin tekeminen, se jää nähtäväksi.

Lähde: Variety

Kuva: Effie

Lisää luettavaa