Deadpool melkein kaikkien huulilla

16.2.2016 14:18

Viime viikonloppuna moni vietti ystävänpäivää ilmeisesti Deadpoolin katsomossa, sillä punapöksyn odotettu seikkailu takoi lippukassoilla huippulukemia. Yli 132 miljoonaa dollaria ympäri maailmaa yksin tuolloin kerännyt hirtehinen toimintaleffa rikkoi samalla ennätyksen mm. samalla ikärajalla varustettujen elokuvien aloitusviikonlopun tilastoissa. Elokuvalle puuhataankin jo jatkoa.

Epävarmaa tässä vaiheessa on vielä se, jatkaako ohjaaja Tim Miller kakkososan puikoissa. Millerin on mm. arvostetun elokuva-alan julkaisu THR:n puolelta epäilty olleen suurella todennäköisyydellä se henkilö, joka livautti Deadpoolin koepätkän verkkoon. Pienellä budjetilla toteutettu testi oli tarkoitettu vakuuttamaan vain studiopomot, eikä siitä ollut tarkoitus tehdä ollenkaan julkista. Koko elokuvallehan ei haluttu alkujaan antaa rahoitusta, koska Deadpool-sarjakuvan tyyliä pidettiin sellaisenaan leffaan liian röyhkeänä ja rajuna, eikä pääosaan halunnut Ryan Reynolds ollut flopanneen Green Latern -filmatisoinnin jälkeen enää nk. kuumaa tavaraa. Lisäksi tuotantoyhtiö 20th Century Foxin päättäjiä askarrutti suuresti, miten ensikertalainen ohjaaja Miller suoriutuisi urakasta.

Miller käy huhujen mukaan tällä hetkellä neuvotteluja jatkosta, mutta mitään ei ole siis vielä lyöty lukkoon hänen osaltaan. Myöskään jatko-osan tarinan suunta ei ole tässä vaiheessa selvillä. Odotukset ovat kuitenkin korkealla – paitsi ehkä Puolassa, joka oli yksi niitä harvoja maita, joissa Deadpool ei kivunnut avausviikonloppunaan listakärkeen.

Lähteet: CinemaBlend, THR, Box Office Mojo

Kuva: SF Film

Lisää luettavaa