Ghostbusters: uusi jengi ja juoni

28.1.2015 10:43

Huhu kävi toteen – Paul Feigin ohjaama seuraava Haamujengi-elokuva saa varsin todennäköisesti yhteen päärooliinsa komedienne Melissa McCarthyn. Häntä The Heat-toimintakomediassa ja Morsiusneidot-hupailussa aiemmin ohjannut Feig on vahvistanut Twitter-päivityksessään myös, että Ghostbusters-remmiin liittyy lisäksi niin ikään Morsiusneidoista tuttu ja sitä käsikirjoittamassakin ollut Kristen Wiig. Feigin ja Sony-yhtiön usko tähän parivaljakkoon on vahvalla pohjalla, sillä molemmilla näyttelijöillä on komediagenrestä useita tärkeitä palkintoehdokkuuksia (mm. Oscar, Golden Globe, Emmy).

Uusi haamujahti ei ala vain kahden hahmon voimin, sillä McCarthy ja Wiig saavat rinnalleen näyttelijättäret Leslie Jonesin ja Kate McKinnonin, jotka molemmat ovat Wiigin tapaan keränneet kannuksia Yhdysvalloissa suuresti rakastetussa viihdeshow Saturday Night Livessa. McKinnon on myös yksi niistä lupaavista nimistä, jotka on kiinnitetty tulevan Angry Birds -animaatioelokuvan ääninäyttelijöiksi. Leslie Jonesin filmografiasta puolestaan löytyy ennen hänen Saturday Night Live -aikaansa mm. sivurooli kaimansa Leslie Nielsenin parodiassa Takaa haettu. Sekä McKinnon että Jones ovat olleet ehdolla palkinnoille Saturday Night Liven osalta.

Uusin näyttelijöin uudelleen käynnistyvä Haamujengi ei huhujen mukaan seuraa täysin alkuperäisen elokuvasarjan jälkiä. HitFlixin saamien tietojen mukaan kaksi elokuvan päähenkilöistä on aikoinaan kirjoittanut paranormaaleista ilmiöistä yhdessä kirjan, mutta ajautunut sittemmin erilleen ja ainakin osa uusista hahmoista on tekemisissä tosi-tv:n kanssa. Naisjoukkion seuraksi yritetään yhä saada alkuperäisestä sarjasta ikimuistoisen tehnyttä Bill Murrayta, jolle olisi nyt tarjolla rooli paranormaalille palttua antavana vastaväittäjänä. Tulevan Haamujengi-rainan käsikirjoittajana toimii Katie Dippold (The Heat) ja elokuva saa ensi-iltansa vuonna 2016.

Katso uuden jengin työnäytteet alta:

Leslie Jones SNL:n viikkokatsauksessa

Kate McKinnon Justin Bieberinä/SNL

Kristen Wiig Barbiena/SNL

Melissa McCarthy The Heatissa

Lähteet: HitFlix, Collider, THR

Kuva: Sony Pictures

Lisää luettavaa