Kampanja Scarlett Johanssonia vastaan

16.1.2015 08:38

Online-kampanja yhtä viimeisintä Scarlett Johanssonin (The Avengers, Lucy) roolitusta vastaan on parhaillaan käynnissä Care2 petitions -adressisivustolla. Tätä kirjoittaessa jo liki 15 000 adressin allekirjoittanutta on vaatinut, ettei amerikkalaisnäyttelijätärtä nähtäisi Ghost in the Shell -elokuvan uuden version pääosassa. Alkuperäinen ja adressin saatesanojen mukaan ikoninen Ghost in the Shell sijoittuu futuristiseen Japaniin ja näin ollen myös sen keskeisimmät hahmot ovat japanilaisia.

Johanssonin kiinnittäminen alkujaan Motoko Kusanagiksi nimettyyn rooliin aiheutti jo viime vuoden lopulla paljon närää Ghost in the Shell -kertomuksen yleisössä. Lukuisat twiitit ja muut sosiaalisessa mediassa esitetyt kannanotot toivat esille saman seikan, minkä mainitun adressin saatesanatkin: Johansson ei ole aasialainen ja nyt ei-animaationa tehtävän uuden elokuvaversion pääosassa tulisi olla aasialainen näyttelijä, mahdollisesti jopa joku uusi kasvo, jolle studio antaisi mainion tilaisuuden näyttää kykynsä.

Steven Spielbergin perustama DreamWorks on luvannut uuden Ghost in the Shellin pääosasta Johanssonille mojovan 10 miljoonan dollarin palkkion. Elokuvan ohjaa Lumikki ja metsästäjä -rainan takaa tuttu Rupert Sanders. Ghost in the Shell -kertomus perustuu 1980-luvun lopulla päivänvalon nähneeseen mangaan eli japanilaiseen sarjakuvaan, josta on kotimaassaan tehty sekä tv-sarjoja että elokuvia. Amerikkalaisversion tuorein käsikirjoitus on William Wheelerin (Vedätys) ja elokuvan tuotannon on ilmoitettu alkavan tänä vuonna.

 

Kuva: Universal/ Lucy

Lähteet: Huffington Post, Screenrant, The Guardian

Lisää luettavaa