Stephen Kingin Se (1990)
Alkuperäinen nimi: Stephen King's It
- Tommy Lee Wallace
- Lawrence D. Cohen, Stephen King, Tommy Lee Wallace
- Annette O`Toole, Dennis Christopher, Harry Anderson, John Ritter, Richard Masur, Richard Thomas, Tim Curry, Tim Reid
- USA
- Kielet:
- englanti
Arvostelut
Hyytävä kauhuelokuva, mutta ennen kaikkea hellyyttävä lapsuudenkuvaus
"Hi-ya, Georgie! Want a balloon?"
Jos olet aiemmin pitänyt pellejä jokseenkin pelottavan oloisina, odotapa vain kun näet tämän elokuvan! Kauhun mestari Stephen Kingin kirjasta vuonna 1990 tehty elokuvafilmatisointi esittelee jo alkumetreillä yhden karmivimmista leffapahiksista: 'Se' on täällä!
Derryn pikkukaupungissa tapahtuu useita lasten murhia ja katoamistapauksia. Paikallinen kirjastonhoitaja Mike muistaa väkisinkin 30 vuotta sitten sattuneet samankaltaiset tapaukset, jotka koettelivat häntä ja hänen ystäviään. Kaikkien tapauksien takana oli lapsia tappava kammottava klovni. Lapsena he taistelivat sitä vastaan, ja lupasivat palata takaisin kylään, jos klovni ei olisikaan lyöty. Murhatapaukset todistavat, että uhka on palannut, ja ystävysten on jälleen yhdistyttävä pahaa vastaan.
Pellet ovat aina olleet hieman karmivia kasvomaalauksineen päivineen, mutta tämä elokuva vie pelon aivan uudelle tasolle. Tim Curryn esittämä Pennywise-klovni on ennenkaikkea loistavasti esitetty, mutta myös yksi karmivimmista kauhuhahmoista. Kukapa tahtoisi törmätä pimeällä kujalla pelottavasti virnistelevään klovniin?
Elokuva pitää ensimmäisellä puoliskollaan koko ajan yllä pientä jännitystä, eikä sorru ylenpalttiseen säikyttelyynkään, vaan kauhua luodaan sopivan hitaasti. Leffan ensimmäinen puolisko on myös draamallisesti erinomaista. Se koostuu pääosin seitsemän Derryn kasvatin takaumista, joissa käydään läpi miten jokainen koki kauhun hetkiä lapsuudessaan törmätessään Pennywise-klovniin, mutta ennenkaikkea kuinka heistä kaikista tuli parhaat ystävykset. Lapsuuden seikkailut on kuvattu hyvin lämpimällä otteella, ja paikoin mieleen tuleekin elokuva Stand by me - Viimeinen kesä (myöskin Kingin kirjasta tehty). Otteensa elokuva hukkaa, kun lapset 30 vuotta myöhemmin aikuisina tapaavat ja alkavat suunnitella klovnin teilaamista. Jonkin aikaa lapsuuden ystävysten iloista jälleentapaamista seuraa ilolla ja mielenkiinnolla, mutta pian huomaa ettei vatsanpohjassa tunnukaan enää sitä pientä kiemurtelua, jota ensimmäinen puolisko tarjosi. Myöskin kököillä tehosteilla kuorrutettu finaali latistaa tunnelman aika pahasti. Kolmetuntinen teos kärsii ylipituudesta, koska loppupuolisko junnaa ehkä liikaa paikallaan ja tapahtumat olisi voinut tiivistää puolella tunnillakin.
Lapsinäyttelijät elokuvassa ovat mainioita, ja hahmoihin pääsee samastumaan erittäin hyvin, koska tarinalle annetaan sopivasti aikaa. Lapsinäyttelijöiden joukosta voi bongata muun muassa nuoren Seth Greenin, joka on esiintynyt vielä 2000-luvullakin useissa leffoissa. Elokuvan hahmot varttuvat 30 vuoden ajan, ja näyttelijät vaihtuvat aikuisiksi. Aikuisnäyttelijät eivät ole niin hyviä kuin lapset, mutta hyvät suoritukset hekin vetävät. Tim Curry vetää tunteella filmin parhaimman roolin, kuten jo aiemmin mainitsin.
'Se' on hyytävä kauhuelokuva, mutta ennen kaikkea hellyyttävä lapsuudenkuvaus. Kauhudiggareille must leffa, mutta jos olet pelännyt Mäkkärissä käyntiä Ronald McDonaldin takia, uskon että sinun kannattaa välttää tämä hyytävä kolmetuntinen.
"They all float down here. When you're down here with us, you'll float too!"
Mowgli
Tähtääjä, 112 arvostelua
Arvosteltu: 24.02.2009
Katsottu: Kotona
Leffan kantavin voima on Tim Curryn esittämä pelle Pennywise.
Minä en kovin paljoakaan kammoa klovneja, mutta sillä ei minusta ole mitään merkitystä tätä kaksiosaista TV-elokuvaa kohtaan. Tai voi olla niille, jotka inhoavat klovneja sydämensä kyllyydestä. Tahdon kumminkin tästä kaikesta huolimatta kehua tätä filmiä.
Stephen Kingin vuonna 1986 kirjoittamaan pelottavaan romaanin perustuva Se on saanut kaksi osapuolta, joista toisessa tätä kehutaan tai pelätään, kun taas toisessa ollaan pettyneitä erikoistehosteiden tai juonen muuttamisen takia. Minä kuulun edelliseen ryhmään. Täytyy myöntää, että olen itsekin hieman pettynyt toisen osan loppukohtaukseen (mitä moni pitää täysin surkeana kohtauksena) mutta minä sentään ymmärrän, että kaikkea ei kyetty toteuttamaan kunnolla 90-luvun alussa. Pääasia, että he sentään tekivät jotain. Jotain!
Luulen, että juoni on toistettu monesti, mutta tässä niille, jotka lukevat ensimmäisen kerran tästä elokuvasta: Kuten kirja, elokuva kertoo Mainen kuvitteellisesta pikkukaupungista Derrystä, johon moni muukin Kingin kirja perustuu. Derryn pimeissä viemäreissä elelee hirviö nimeltään Se, joka esiintyy Tanssivan klovnin, Pennywisen (loistava Tim Curry), asussa, jonka lapset vain näkevät. Sieltä se tarjoilee verellä täytettyjä ilmapalloja ja houkuttelee lapsia luokseen, jotka se tappaa terävillä raateluhampaillaan. Seitsemän lasta, Änkyttäjä Bill, Ben, Eddie, Bev, Richie, Mike ja Stan joutuvat pian tekemisiin tämän klovnin kanssa, joka pelleilystään huolimatta saa lapset nauramisen sijasta itkemään ja kuolemaan. Niinpä porukka lähtee tappamaan Sitä, ja saavat sen lopulta lahdatuksi. Kumminkin he sopivat, että tulevat takaisin, jos Sillä vielä henki pihisee. 30 vuotta myöhemmin Mike, joka jäi Derryyn muiden lähdettyä muualle, soittaa ystävilleen ja kertoo Sen olevan jälleen elossa...
Ensimmäinen osa on ehdottomasti parhain ja synkin osa. Lapsinäyttelijät hoitavat homman kotiin. Osaavat näyttää oikein pelästyneiltä kohdatessaan karmeita näkyjä. 60-luvun ympäristö on hienosti toteutettu. Paikoin näkee tässä vähän kehnoja tehosteita, mutta eivät ne täysin surkeita ole kaikesta huolimatta. Richietä esittänyt Seth Green on minusta ehdottomasti paras lapsinäyttelijä tässä tekeleessä.
Toisesta osasta tykkäsin vähiten, mutta ei kovin huono sekään. Välillä typerän koominen, mutta nyt siinä on enemmän verta (mikä ei tule koko elokuvan aikana ihmisistä). Aikuiset ovat tässä huonoin suoritus, ehkä Harry Andersonin esittämä aikuinen Richie on vähän onnistunut hauskana hahmona. Tässä osassa näemme sen älyttömän surkean loppuratkaisun.
Kaikesta huolimatta koko leffan kantavin voima on Tim Curryn esittämä pelle Pennywise. Hahmo ei ole muusta kuin limaisesta naurusta, tujotuksesta ja terävistä hampaista koostuva ilmestys, joka saa ihokarvat kohoamaan. Tietysti ennen elokuvaa jäin miettimään, miten tappajaklovni-ideasta saadaan hyvää jälkeä, mutta tämän leffan osalta se onnistuu. Olen kuullut Hellbreed-nimisestä leffasta, joka on idealtaan vähän samanlainen, mutta suurimman osan mielestä pohjamutaa tähän verrattuna. Mutta kumminkin, Tim Curry sopii tähän rooliin hyvin. Osaa kunnolla eläytyä.
Ohjauksesta en oikein osaa kunnolla sanoa. Aika keskivertoa. Tommy Lee Wallace ei kuulosta kovin tutulta, vaikka hän on kuulemma ohjannut myös Halloween 3:n, missä hän todennäköisesti onnistui munaamaan koko touhun. Tässä hän ei niin huonosti ohjaa, mutta olisi voinut kyllä panostaa hiukan.
Muuten kokonaisuutena King-fanit voivat olla mielissään tästä pätkästä. Kauhufanit voivat myös ehkä pitää tätä OK-pätkänä, mutta melko hajanainen osa. Minä kumminkin onnittelen edes jonkilaisesta suorituksesta.
Ja vielä yksi juttu: on levitetty huhua, että Se saa itselleen Re-Make -version, joka on (toivottavasti) tehosteiltaan paremmasta päästä ja pidempi. Jää vähäsen askarruttamaan...
"Me kaikki leijumme täällä alhaalla! Ja jos liityt meihin, sinä leijut myös!"
nimimerkki: Blairoid
Blairoid
Käyttäjä, 60 arvostelua
Arvosteltu: 28.09.2007
Katsottu: DVD
Pelleilyssäkin on Se oma kauhunsa. Ilmapallot paukkuvat ja pelon olemusta punnitaan.
Kirjoitapa muutamia kymmeniä lähes tuhatsivuisia kirjoja kirja/vuosi-tahtiin ja huomaat pakostakin toistavasi itseäsi, sanoo vanha viisaus. Ylituotteliaisuutta hipova Stephen King ei tosin yritäkään kiistää, etteikö hän toistaisi kerta kerran jälkeen rakkaita ja paljon itselleen merkinneitä asioita kuten lapsuuden viattomuuden, aidon ystävyyden, kultaisen 60-luvun, vanhenemisen, pelkäämisen ja epävarmuuden teemoja vieläpä yleensä kotiseutunsa Mainen maisemissa ja pienellä yliluonnollisella kertoimella varustettuna.
Vuonna 1990 kaksiosaiseksi tv-leffaksi valmistunut Stephen Kingin Se koostuu siis tutuista aineksista. Monella tapaa Se on myös Kingin yksi kuuluimpia teoksia, koska se pelaa niin puhtaasti, ei edes pelottelun, vaan pelkäämisen psykologian puolella. Ensimmäinen osa katsoo seitsemän nuoren vesselin (kuusi poikaa, yksi tyttö) silmien kautta (vuoden 1960) maailmaa haasteena, jossa peloilla on omat paikkansa, ja jossa jokainen luo omat pelkonsa. Pääosan Sen eli 30-vuoden välein pahuutta henkivän Pennywise-klovnin osana on talloa taustalla esimerkkinä siitä, miten arkiset asiat voivat toimia pelon keskipisteenä. Kyseisen roolin vetävä Tim Curry piiloutuu harvinaisen onnistuneesti pahismaskin taa.
Toinen puolisko eli seikkailudraamaa seuraava kauhisteluosio latistaa tunnelmaa oleellisesti, sillä aikuiseksi varttuneessa ja palanneen pahan haastavassa jengissä ei ole enää samaa intoa. Tapa, jolla vanhuuden ja nuoruuden välille rakennetaan eroja pelkojen aistimisen suhteen, on hieno, mutta toteutus tökkii etenkin kliimaksissa. Toisen osan alku pudottelee lupaavasti kauhuterrorin palasia kuin pelle ilmapalloja lapsosille ja näyttää jo siltä, että lataus saattaisi säilyä loppuun asti. Umpisurkeisiin tehosteisiin ja jopa araknofobian ylikorostettuun asemaan luottava loppu on kuitenkin pettymys.
Kingin tuotantoa tunteville elokuvan ongelmaksi muodostuvat myös jo mainitut tutut rakennuspalikat. Ensimmäisen puoliskon meno on kyllä hellyttävää ja voimakasta, mutta vaikkapa Stand by me:n näkeminen tai edes parin Kunkku-kirjasen lukeminen saa tämän ystävyyshengen latistumaan. Niin paljon paremmin vastaava on joskus jo luotu. Rasvalettinen kiusaajapoika, rillipäinen sanailija ja itse kauhukirjailiksi päätyvä hiljainen, fiksu hissukka ovat nekin niin tuttua kamaa, eivätkä vähiten Kingin omaelämänkerrallisesta Hearts in Atlantiksesta.
Plussaa tulee ensiminuuttien Georgie-kohtauksen riipaisevuudesta, 60-lukulaisen maailman Loosereiden kerho -ideasta ja lapsinäyttelijöistä (vuoteen 1990 sijoittuvassa lopussa epäonnistutaan myös näyttelijöiden osalta). Hienoimmat värinät aiheuttaa silti ensimmäisen osasen päättävä yllättävän terävästi leikattu käänne, jossa on enemmän draamaa kuin siihenastisessa pahajahdissa yhteensä. Myös lopputekstien sirkusmusiikissa on oma viehätyksensä.
It eli Se muistetaan elokuvana, joka teki lastenviihdyttäjäksi tarkoitetusta klovnista hirviön. Tehosteissa Se ei ole yhtä karmaisevan camp kuin mainio(n surkea) aikalainen Langolieerit, mutta on Pelleilyssäkin Se oma kauhunsa.
Arsi T. Elokolikko
Ylläpitäjä, 786 arvostelua
Arvosteltu: 19.11.2007
BEEP BEEP kauhunystävät!
Stephen Kingin SE on yksi parhaita romaaneja mitä olen ikinä lukenut. Kirjan tapahtumia miettii vielä pitkään lukemisen jälkeen ja henkilöhahmot syöpyvät mieleen ja varmasti muistuu kun joku kysyy. Elokuva huimat 3-tuntinen eepos, minisarja jos joku niin tahtoo sanoa, mutta minä puhun elokuvasta. Elokuva, joka näytettiin kahdessa osassa MTV3:lla. Kun ensimmäisen osan oli nähnyt niin viikon kulumista odotti sormet syyhyten. Ja nyt on toinenkin osa nähty, joten tykitystä pukkaa.
Derry on pieni kaupunki Mainessa. Siellä on ruvennut tapahtumaan murhia, jotka kohdistuvat lapsiin. Mike Hanlanille(Tim Reid) tämä on tuttu ilmiö. Tasan 30 vuotta sitten Luuserien kerho tappoi tämän sadisitisen murhaajan. Tai niin he ainakin luulivat. He myös tekivät lupauksen että onnen seitsikko kokoontuu uudestaan jos tappaja herää taas. Kohta on vanha jengi koossa: Bill(Richard Thomas), Beverly(Annette O`Toole), Ben(John Ritter), Richie(Harry Anderson) ja Eddie(Dennis Christopher). Sitten alkaa Pennywise-klovnin(Tim Curry) jahtaus. Pennywise on kumminkin harvinaisen älykäs tappaja ja hän rupeaa terrorisoimaan Onnen Seitsikon mieliä. Hän myös herättää vanhat lapsuuden haamut henkiin. Psykopaatti nimeltä Henry Bowers vapaalla jalalla ja hänkin vihaa seitsikkoa. Pystyykö luusereiden klubi tappamaan tämän olennon, joka on kaikki mitä olemme ikinä pelänneet.
Täytyy nyt sanoa, että minä olen pieni King-intoilija. Romaaneita olen lukenut aina Carriesta Doloreksen Tunnustukseen. Kaikista olen tykännyt. Kovin elokuvan homma on: Pystyykö se luomaan samanlaisen kauhun kuin kirja. Lähes tulkoon. Kingin kirja pursuaa erilaisia tapahtumia ja henkilöitä ja kolmen tunnin elokuva ei pysty mitenkää näyttämään niitä kaikkia. Hohto-minisrja oli tunnin pitempi, eikä se tunti olisi pahaa tehnyt tälle. Kirjan lukijat joutuvat kokemaan siis pienen pettymyksen.
Rainan näyttelijät ovat rautaa. Jokaisella henkilöhahmolla on oma lapsuus, josta löytyy konflikteja, mutta turva on haettu lapsuuden jengistä. Kaikkien lapsuudet, perheet ja luonteet syynätään tarkasti ja siihen oikeastaan elokuva meneekin. Loppu vain täytetään taistelulla Pennywisea vastaan. Lapsinäyttelijät ovat vielä parempia kuin aikuiset. Jokainen on painautunut rooliinsa ja elokuvan jälkeen harmittaa ettei niitä 1960-luvun takaumia ollut enempää. Ne olivat elokuvan parasta antia. Eräs lapsista vaikuttaa muuten nykyään Austin Powerseissa.
Tim Curryn huima roolityö Pennywisena on yksi pelottavimpia ikinä. Kylmät väreet kohoavat selkärankaa pitkin, kun hän puhuu ruutua kohti... sinulle. Se nauru kaikuu edelleen mielessä ja tämän jälkeen saat trauman ilmapalloja kohtaan. Ja tietenkin pellejä kohtaan. Noita värikkäitä asuja ja valkoisia naamoja kammoaa. Tim Curryn ääni myös mitä pelottavampia asioita elokuvassa. Stephen King oli keksinyt hienon tavan panemaan vauhtia romaaniin. Vain seitsikko voi nähdä Pennywisen ja tietenkin muut lapset. Eli jos Pennywise keksii hassutella hieman julkisilla paikoilla niin tavalliset ihmiset eivät ole moksiskaan. Tim Curry pudottaa paskan punttiin!
Erikoistehosteet ovat aika kömpelöitä, mutta minkäs sille voi. Oli vuosi 1990 ja erikoistehosteiden "keski-aika" loppui vasta. Suihkokohtaus on kumminkin aika tyylikäs, mutta muuten pysäytyskuva näkyy aika karkeasti. Mutta korostan, minkäs sille voi? Ainakin sitä että rupeat rukoilemaan Hollywoodilta re-makea. Semmoiset 2 tuntia pidempi ja paremmat erikoistehosteet. Pliis, Hollywood.
Ohjaus ei ole mitenkään ihmeellistä. Pennywisen puhelut ruudulle ovat nerkkaita, mutta muuten se ei hätkäytä. Raakuutta ei ole mitenkään messevästi vaikka verta pursuaa. Ei ihmisistä vaan mm. ilmapalloista. Hommaan olisi voitu hankkia joku hieman tunnetumpi ja ammattitaitoisempi.
Eli tämä on King filmatisointien parhaimmistoa. Kirjan lukija joutuvat kokemaan pienen pettymyksen, mutta silti leffa on mahtava. Ne jotka eivät ole lukeneet kirjaa... Katsokaa leffa ensin ja lukekaa kirja sitten niin ette koe pettymystä. Kaikki on siis rautaa: Tarina, henkilöhahmot ja käsikirjotus. Ohjaus ei kyllä niinkään rautaa vaan menettelevää. Muut pisteen pudotukset tulevat elokuvan... "lyhyydestä" miten sen nyt muuten muotoilisi. 5 pistettä pääsisi plakkariin, jos romaanista olisi poimittu enemmän kohtauksia. Silti... eräs parhaimmista kauhuleffoista.
BEEP BEEP kauhunystävät!
Arvosteltu: 29.08.2003
Katsottu: Kotona
Hieno ja viihdyttävä leffakokemus, joka kaikkien kauhufanien on pakko nähdä.
Ensinnäkin: mahtava elokuva jossa on hel-ve-tin surkea loppu. Leffa on kokonaisuudessaan niin loistava että ei tuosta idioottimaisesta loppuratkaisusta viitsi paljoa rokottaa. Juoni on jo pariin kertaan alemmissa arvosteluissa kerrottu eli en rupea sitä jauhamaan.
Ostin Se:n Anttilasta ja sen päälle oli kasattu valtavasti paineita, sillä en ollut kuullut elokuvasta muuta kuin hyvää. DVD on kaksiosainen kuten joskus TV:ssä näytetty "mini-sarja", jota en itse katsonut. Kuvittelin elokuvan ensimmäisen puoliskon katsottuani toista puolta tylsäksi säätämiseksi sillä lasten osuus oli suunnilleen täydellistä. Mutta mitä vielä: toinen puolisko tuotti ainakin minulle paljon enemmän ylimääräisiä sydämen lyöntejä kuin ensimmäinen ja hyvä niin. Eipä ainakaan pääse ikävystymään. Jossain kohdassa elokuvaa tuli sellainen tunne että Pennywisen temput muistuttivat todella Freddy Kruegerin toilailuja. Lisää jatko-osia niin elokuvasta ja Pennywisestä olisi tullut samanlainen legenda kauhuleffojen keskuudessa kuin Freddystä, Jason Voorheesistä tai Michael Myersistä? No ei, sehän olisi vain pilannut koko elokuvan.
Hieno ja viihdyttävä leffakokemus, joka kaikkien kauhufanien on pakko nähdä joskus elämänsä aikana. Pieni miinus tulee typerästä loppuratkaisusta jota on pakko päästä vielä näin lopuksi haukkumaan.
nimimerkki: Tubbu
Arvosteltu: 25.07.2004
Katsottu: DVD
Pennywise klovni on välillä pelottavakin.
It elokuva jakaantuu kahteen osaan nykyhetkeen ja menneisyyteen. 30 vuotta sitten Derryn pikkukaupungissa liikkui murhaaja klovniksi (Tim Curry) pukeutuneena, joka on mieltynyt viemäreihin. Sinne hän vie lapsia ja murhaa heidät. Kuitenkin seitsemän lasta perustavat joukon, joka uhmaa Se:tä yrittäen tappaa hänet.
Nykyhetkessä samaiset seitsemän kaveria ovat jo aikuisia, mutta se ei tarkoita sitä ettei klovni palaisi takaisin. He soittavat toisilleen ja kertovat Sen palanneen, joten he joutuvat yhdistämään jälleen kerran voimansa tuhotakseen Sen.
It perustuukin Stephen Kingin kirjaan ja tämä minisarja kuuluu samalla parhaisiin King-elokuviin. Vaikka tarina ei ole tällä kertaa ihmeellinen on se kuitenkin ihan nautittava. Ohjaus toimii hienosti ja 1960-luvun kaupunki on väreiltään upeaa katseltavaa. Kuitenkin elokuvan lapsinäyttelijät nousevat It:in kantavaksi voimaksi, mutta harmiksi nykyhetken aikuiset tähän pysty.
Elokuva tarjoaa parhaat hetket, kun ollaan menneisyydessä ja kun saa seurata miten seitsikko päätyy yhteen. Niin hienoa mutta kun päästään nykyhetkeen meno samaisesti tippuu. Väliäkö tuolla. Mutta on pakko sanoa Tim Curryn esittämä Pennywise klovni on välillä pelottavakin.
Elokuva ei tarjoa mitään erikoista mutta kuitenkin sen jaksaa katsoa pariin otteeseen. Se tarjoaa mainion kolmetuntisen annoksen viihdettä.
Filmer
Käyttäjä, 244 arvostelua
Arvosteltu: 30.08.2003
Katsottu: Kotona
Pennywise-klovni on terävine hampaineen oikeasti karmiva.
Stephen Kingin kirjaan perustuva Se kertoo Mainessa sijaitsevassa pienessä Derryn kaupungissa asustavasta pelleksi pukeutuneesta hirviöstä joka tappaa ja syö pikkulapsia. Hirviölle ei ole mitään muuta nimeä kuin Se.
Lapsiporukka, itseään onnen seitsikoksi kutsuvat Bill, Ben, Beverly, Richie, Eddie, Mike ja Stan alkavat kukin vuorollaan nähdä pelottavia näkyjä ilmapalloja jakelevasta pellestä.
He tajuavat pian joutuneensa tekemisiin Sen kanssa. Jengi kokoaa voimansa ja lähtee tappamaan Sitä ja he saavat kuin saavatkin sen tapetuksi. He kuitenkin solmivat varmuden vuoksi valan - jos Se palaa, he yhdistävät voimansa uudelleen. Vuosien päästä porukan ollessa jo aikuisia ja kotoa pois muuttaneita, Derryyn jäänyt Mike soittaa ystävilleen että Se on palannut...
Se esitettiin TV:ssä kahdessa osassa. Osissa huomaa jonkinlaisen eron. Siinä missä ensimmäinen osa on synkkä ja pelottava niin jälkimmäinen osa tunkee mukaan typerää huumoria ja tarjoilee melkoisen kehnoja erikoistehosteita.
Jotenkin synkkyys katoaa kakkososassa kokonaan.
Kokonaisuutena jos unohdetaan edellä manaamani jutut elokuva on erittäin hyvä King-filmatisointi. Elokuvan pahis Pennywise-klovni on terävine hampaineen oikeasti karmiva. Elokuvassa ei kuitenkaan ole raakoja kohtia nimeksikään vaikka verta näytetään joissain kohdissa (tosin eri tilanteissa kuin ihmisestä ruiskuamalla). Elokuvaa voi suositella pienellä varauksella kaikille kauhuelokuvafaneille.
nimimerkki: Tuppo-Uuno
bossmaster
Arvostelut
Hyytävä kauhuelokuva, mutta ennen kaikkea hellyyttävä lapsuudenkuvaus
Mowgli 24.02.2009 19:43
Leffan kantavin voima on Tim Curryn esittämä pelle Pennywise.
Blairoid 28.09.2007 23:50
Arsi T. Elokolikko 19.11.2007 02:22

Rinbe
07.05.12 klo 12:16
Oikeesti yksi paskimmista "kauhu"-leffoista mitä olen nähnyt. Siis pellestä pojot ja Tim Currysta sinä pellenä, mutta jösses, siis joku alienhämähäkki siis whaaaat en kestä mitä paskaa! Joo vanhahan tämä leffa on, mutta siis jos vertaa muihin vanhoihin kauhuleffoihin niin tämähän on niin kökkö kun vaan voi olla ja niin teennäinen ja huonosti näyteltykin! ÄÄAAARGH Respectit Kingille joka on todennäköisesti ollut todella todella kamoissa tätä kirjoittaessaan, voin vaan kuvitella.
LetThereBeRock
21.04.12 klo 21:18
Kauhuelokuvana varmasti monille pettymys. It on mielikuvituksellinen pätkä jossa kauhu vaihtelee asteikolla aika jyrkästi siitä pelottavuudesta tosi campmaiseen matskuun. Ei kannata katsoa odottaen absoluuttista kauhua vaan pikemminkin kauhupainotteista fantasiaa ja trilleriä. Ihan keskivertopätkä josta irtoaa täältä päästä kuitenkin reilusti nostalgiapisteitä. Tim Curry vetää yhden muistettavimmista rooleistaan Pennywise-klovnina.

ELPaso
20.02.12 klo 14:28
Olipa odotuksiin nähden iso pettymys.Ei missään vaiheessa aiheuttanut mitään jännityksen tunteita tai kylmiä väreitä. Kuitenkin paikoin jotenkuten menettelevä ja varsinkin lapsinäyttelijöiden ja pellen suoritukset ihan ok. Loppukohtaus oli sitten jotain todella naurettavaa ja pilasi täysin maun koko elokuvasta. Eipä tämä tökeryys ansaitse puoltatoista tähteä enempää.
bossmaster
30.01.12 klo 09:27
Mahtava klassikko kauhuelokuva, joka perustuu Kingin kaksiosaiseen romaaniin. Hienosti toteutettu. Pennywise klovni on aika erikoinen keksintö tähän elokuvaan, mutta upea keksintö kerrassaan. Kunpa tästä elokuvasta tulisi pian se uusintaversio. Ensimmäinen osa, jossa kuvattiin lapsia, oli parempi kuin se toinen osa, jossa kuvattiin aikuisena. Hyvä elokuva
jobes
01.12.11 klo 14:40
Hyvä elokuva, loppua kohden kyllä laskee rajusti. Ensimmäinen osa on selvästi toista osaa parempi.
Boy From Shadows
Tykittäjä
17.10.11 klo 18:08
Kärsii massiivisesta pituudestaan liikaa noustaakseen allekirjoittaneen kauhuosaston alapäästä edes keskikastiin. Yltää ajoittain jännittävyyden luomiseen, mutta ei onnistu missään vaiheessa pelottamaan, vaikka Pennywise on varmasti yksi ikimuistoisimmista kauhupahiksista elävän kuvan historiassa. Loppu vedetään vielä niin pahasti yli hilseen. Ei uponnut meikäläiseen ollenkaan, mutta näytän kuuluvan tuohon 4% joka ei tästä pidä ollenkaan, joten kauhudiggareiden kannattaa katsastaa.
James Bond
11.09.11 klo 12:59
Hyvä kauhuelokuva, vaikka loppua kohden vähän liiankin pitkävetinen. Elokuva oli kokonaisuudessaan kivaa katseltavaa ja Pennywise on hyvin luotu vihollinen. Tosin, olisi tästä voinut hieman lyhyemmänkin tehdä.
Salmiakkisydän
20.08.11 klo 18:23
Erinomainen kauhuelokuva. Lapsinäyttelijät suoriutuvat hommastaan loistavasti, ja Tim Carreyn torahampainen klovninkuvatus aiheuttaa ensimmäisen katselukerran jälkeen takuulla painajaisia. Pientä kritiikkiä on annettava jokseenkin kömpelöistä erikoistehosteista (jotka varsinkin loppuhuipennuksessa töksähtävät armottoman muovisiksi), mutta onhan tämänkin valmistumisesta kulunut jo kaksi vuosikymmentä. Kirjaa en ole saanut vielä käsiini, siksipä en pysty filmiä siihen vertaamaan, mutta toimii tämä näinkin.
Kauhuhullu
03.08.11 klo 22:25
Tosi hyvä leffa. Lasten puoli oli parempi. 5/5
Addeh
20.07.11 klo 05:41
Ainoa ongelma on että pelkään kuollakseni pellejä niin ei uskalla katsoa
17.06.11 klo 23:22
4\5
17.06.11 klo 23:19
Stephen Kingin kirjasta tehtiin elokuva. Elokuva tappajahirviöstä, jonka päämuoto on hauskan näköinen pelle. Mutta tämä pelle ei ole hauska, eikä näytäkkään siltä enää kun saa uhrinsa. SE on loistava versio saman nimisestä kirjasta. Vain toinen puolisko tiputtaa pisteitä muutamalla. Elokuvan loppu on pe........stä! Mutta ei sen takia tätä voi tuomita. Lapsinäyttelijät näyttelevät loistavasti ja varsinkin Tim Curry!
Olisin vain kaivannut enemmän pimeitä kohtauksia. Silti tästä pitää melkein täydet antaa.
Shabbath
31.03.11 klo 22:14
Soveltuu paremmin jännäriksi lapsille/varhaisteineille. Olisi ollut parempi ilman noita aikuisnäyttelijöitä...?
jossu82
21.03.11 klo 05:32
yllättävän hyvä
31.01.11 klo 18:02
Nyt kun tarkemmin ajattelee,loppu oli ihan PERSEESTÄ,mutta alku oli hyvä...
31.01.11 klo 17:54
Joo,ainakin minun tietääkseni on tänä vuonna tulossa uusintaversio
31.01.11 klo 17:52
Oikeasti loistava leffa! Yllätyin positiivisesti katsoessani tämän kolme-tuntisen elokuvan! Vaikka ensin luulin tämän olevan ihan lapsellinen,niin ei todellakaan ollut! Tim Curry osaa hommansa Pennywise-klovnina,kannattaa katsoa!
Saw Fan
24.01.11 klo 21:57
Niin ja lisään vielä: Onko tulossa sitä uusintaosaa?
Saw Fan
21.01.11 klo 22:58
Melko hyvä leffa, mutta ei mua kiinnosta mikään hämähäkin tappaminen mä oiin va ahalunnu nähä sen pellen kuolevan, eli huono loppu.
3 ½ / 5
Anzalone
21.12.10 klo 00:57
Parhaita Kingin kirjoista tehtyjä elokuvia. Tai oikeastaanhan tämä on TV-minisarja, mutta kuitenkin.
Ehkä hieman ylipitkä, mutta ei se paljoa haittaa. Loppuratkaisu oli ainakin itselleni lievä pettymys.
Elokuva onnistui ensimmäiset kaksi ja puoli tuntia pitämään upeasti otteessaan ja flashbackit toimivat loistavasti ja loivat elokuvalle hienon pohjan. Viimeiset vajaat puoli tuntia homma tuntuu hieman karkaavan käsistä ja menettävän otettaan. Ja tosiaan, pellen todellinen ulkomuoto jättimäisenä hämähäkkinä on suoraan sanottuna aivan totaalisen perseestä. Se ei vain toimi. Olisivat vain pitäneet pellen pellenä alusta loppuun, niin tässä olisi yksi historian merkittävimmistä kauhutarinoista.
Tästäkin loistavasta leffasta on suunnitteilla uusintaversio vuodelle 2011. Kauhulla odotan mitä paskaa siitäkin saadaan väännettyä. Uusintaversiot ovat niin turhia, ja pelkkä todiste nykypäivän ideaköyhyydestä.
Jokaisen kauhufanin on tämä nähtävä.
Clockwerk
17.12.10 klo 21:32
Joskus tullut katseltua enkunkielisenä tämä, mielestäni oikein jännä pätkä. Loppupuolisko tosin menee hieman turhaksi plörinäksi, ja ratkaisu on jokseenkin lattea. Alkupuolisko sen sijaan on todella onnistunut, lapsinäyttelijät tekevät hyvät suoritukset ja Pennywise onnistuu pelottamaan. Vertahan elokuvassa ei pulppua kuin ilmapalloista(kekseliästä), eikä kaikkien kauhuleffojen mitään splattereita tosiaan kuulu ollakkaan. Stephen Kingin Se luo kauhua hitaasti ja saattaa tarinansa normaalit ihmiset hiljalleen yhä karmivimpiin tilanteisiin, ainakin minä tykkäsin.
Selixi
25.11.10 klo 11:56
Yksi pelottavimmista pahiksista mitä olen leffoissa nähnyt. Muuten ei nyt mitenkään kummallinen.
menota
05.11.10 klo 01:49
Lapsinäyttelijät olivat hyviä ja yleensäkin lapsuutta käsittelevä osuus mielenkiintoinen. Toisaalta kuitenkin paikka paikoin siirtymä kohtauksesta toiseen saattoi olla hieman töksähtävä. Aikuiset hahmot ja heidän näyttelijänsä olivat ajoittain rasittavia, eikä aikuisosuus tuntunut yhtä tunnelmalliselta ja luontevalta kuin lapsuusosuus. Henry Bowersin osuus aikuisena oli myös aika lyhkänen ja sinänsä pääjuonen kannalta epäoleellisen tuntoinen. Ei kerennyt edes nostattamaan jännitystä, kun homma olikin jo ohi hänen kohdaltaan.
Erikoistehosteet ovat mitä ovat, ei 20 vuotta vanhasta rainasta sen kummempia voi odottaakaan. Osa yksinkertaisista pelottelukeinoistakin sitä paitsi toimii, kuten joka paikassa olevat ilmapallot ja klassinen verisuihku altaasta. Pääsääntöisesti erikoistehosteiden karkeus ei häirinnyt - paitsi loppukohtauksessa, joka oli armottoman kehno.
Kaiken kaikkiaan kuitenkin pidin elokuvasta ja välillä jopa jännitti. Pari kertaa naurattikin, tosin se ei ehkä joka kohtauksella ollut tarkoitus. Mutta minkäs niille vanhoille tehosteille edelleenkään voi.. Pennywise-pelle on hahmona mainio, alan jo ymmärtää joidenkin lapsuudesta juontanutta klovnikammoa.
Pelkkä lapsuusosuus olisi helposti ansainnut neljä ja puoli tähteä, mutta ikävä kyllä loppu ja vähän kehnompi aikuisten osuus verottaa tähtiä.
Uusintaversio olisi paikallaan, uusin tehostein ja mahdollisesti jopa hieman pidempänä.
Kivilärvi
21.10.10 klo 03:28
Lapsena tämä pelotti vietävästi, mutta nyt vanhempana kiinnittää lähinnä huomion lähes kauttaaltaan surkeisiin näyttelijöihin, juonen aukkoihin ja epäloogisuuksiin ja tylsään dialogiin. Tarinassa on onneksi jonkin verran imua, mitä toki valtaisa pituus laimentaa. Tim Curry on loistavan pelottava Pennywise-klovnina.
Rainafriikki
09.10.10 klo 23:37
Loistava stephen kingin kirjaan perustuva kauhuelokuva,pientä miinusta tulee leffan ylipituudesta mutta silti loistava ja onnistunut kauhupätkä.
Melchom
10.07.10 klo 19:12
Lapsuuden trauma! Brilliant!
Villetys
05.07.10 klo 15:00
Hyvä elokuva kaiken kaikkiaan, mutta loppu verottaa pisteitä.
18.04.10 klo 13:31
Elokuvan ensimmäinen puolisko ansaitsee täydet viisi tähteä, mutta toinen puoli vain kolme. Olisin antanut ehkä neljä, mutta loppukohtauksen takia joudun laskemaan sitä. siinä ei ole sitä aiempaa tunnelmaa. Ensimmäisellä puoliskolla Pennywise oli synkkä tappaja, kun toisella ihan oikeasti pelle.
Näyttelijät ovat upeita. Varsinkin lapset ja ehdottomasti Tim Curry Pennywisenä. Hyvä elokuva, vaikka ei aivan täydellinen. 4\5
pikaD
23.01.10 klo 09:49
Hullu elokuva psyko klovnilla joka tappaa lapsia..
Norppakuutti
10.01.10 klo 19:34
Tyypillistä Kingin kirjoille ja useammille niistä pohjautuville elokuville: alku alkaa lupaavasti ja on todella kutkuttava. Keskivaiheilla alkaa tunnelma latistua ja loppu onkin sitten täydellinen pannukakku. Tämä elokuva kuuluu juuri edellä mainittuun kuvaelmaan.
Tämä on kuitenkin yksi onnistuneimmista Kingin kirjoihin pohjautuneista elokuvista puutteistaan huolimatta. Pennywise on todella mielenkiintoinen hahmo.
killstar
06.01.10 klo 01:04
parhaita king filmatisointeja carrien ja stand by me:n jälkeen,pennywise on varmasti kummitellut jokaisen lapsuuden painajaisissa,sekin nostaa oivasti pisteitä.
29.11.09 klo 20:01
hyvä.
micah
26.11.09 klo 04:39
Hyvä elokuva. Loppu oli vähän ei niin hyvä kuin oisi odottanut. Erityisesti elokuvan alkupuoli oli erittäin hyvä ja Pennywise osasi olla hauska ja pelottava. Mitään järjetöntä kauhua ei ollut tai hirveätä verellä leikkimistä mikä tekeekin tästä elokuvasta hyvän. Pennywise osaa olla niin hyvä ja aito kuin vaan olla voi, harmi sinänsä että pelleä näkyi elokuvassa liian vähän. Loppupuoli oli hyvällä pelottavalla huumorilla sävytetty.
Puukottaja
22.11.09 klo 17:43
järjettömän hyvä elokuva!!! ehkä himan liian paljon juoneen kallistuva... mutta sehän on vain pikkuasia!! suosittelen lämpimästi 4/5
Viipi
21.11.09 klo 23:31
Kun näin leffan ajattelin ''miten tää näin loppui?!'' oisi tullut 4 ja puol tähtee mut lopun takia tää leffa saa 4 tähtee.
Mut se pelle oli joteki niin outo ja pelottava, sen takia pidin siitä. Varsinkin siinä ihan alussa kun se vilahtaa niitten pyykkiän takanta.;)
Voisin antaa plussat ja miinukset:
+ Pennywise
+ Viihdyttävä kauhuleffa
+ Vihdoinkin kauhuleffa mikä ei kestä sen 1 ja puol tuntia.
- Jostain kohtaa naurettava
- Välillä tylsä
- Näytettii mun mielest liian vähän Pennywiseä.
horror-fan
13.11.09 klo 18:44
Ei mikään tavallinen kauhuelokuva. Pennywise ollaan melko lapsellisesta olemuksestaan saatu uskomattoman pelottavanoloiseksi ja jos tämän katsoo liian pienenä, voi tulla koko loppuelämän aikaisia traumoja.
ghost
11.09.09 klo 19:34
Tätä elokuvaa, vai pitäisikö sanoa minisarjaa, ei voi liikaa kehua. Henkilöhahmot ovat ihmisiä, joista oikeasti välittää. Tässä minisarjassa ei ole mitään vikaa. Toimii vielä tänäkin päivänä yhtä hyvin kuin silloin 10 vuotiaana, jolloin tämän ensimmäisen kerran näki.

skull
10.09.09 klo 10:51
Tim Curry loistaa leffan pellenä, mutta muuten paria kauhukohtaa lukuunottamatta melko paskaa kamaa. Takauma-osiot on silti parhaimmasta päästä tässä leffassa.
-mirco-
16.08.09 klo 17:47
Ajoittain karmivan pelottava ja toimiva. Kolmessa tunnissa hahmoihin ehditään hyvin panostaa ja elokuva toimii "kaksiosaisena". Loppu tuntui järkyttävän huonolta.
moberghietanen
29.06.09 klo 10:54
Erittäin hyvä Stephen Kingin filmatisointi alusta loppuun,joka oli myös välillä pelottava.
Hyvä tarina ja mielenkiintoinen.
Tim Curryn ehdottomasti parhain roolisuoritus oli näytellä Pennywise klownia.Suosittelen!4/5.
+pennywise klovni
+Hyvä tarina
+Hyvä loppu
Western
21.06.09 klo 14:01
Loistava kerrassaan, heh hauska kohta se yksi.
16.04.09 klo 13:30
Iha hyvä leffa ja Tim Curry teki hyvää työtä mut joissaa kohis vähä huono ja SE 2 loppu vasta paska oli mut onneks leffa tehää uusintaan vuodeks 2010
4/5
Key
06.03.09 klo 18:32
Iha kiva...
Dr. Gonzo
26.02.09 klo 17:54
Kirja oli parempi. Elokuvan loppu oli ihan paska!
dcraig007
26.02.09 klo 17:51
Stephen Kingin kaksi osaiseen romaaniin perustuva kauhu-eepos on täynnä lapsuudenmuistoja, pelottelua, pirullisen pelotteva, mutta hauska klovni Pennywise ja äärimmäisen jännittävä teema.
H
25.02.09 klo 18:08
Stephen Kingin Se ei ole parhaimmasta mutta ei myöskään huonoimmasta päästä puhuttaessa hänen kirjoihin pohjautuvista elokuvista. Valttikortiksi osoittautuu Tim Curryn tulkitsema Pennywise, joka onnistuu ajoittain luomaan kauhua. Mutta Se ei ole pelottava kokonaisuus. Tämä johtuu siitä, että kyseesä on taas yksi niistä Kingin kirjaan pohjautuvista elokuvista, mikä pitää ohjata ja tehdä JUURI niinkuin kirjan sivuilla seisoo. Tämä ei ole ollenkaan hyvä asia, sillä tyhjänpäiväiseen kertauksenkertaukseen ja draamaosuuksiin tylsistyy hyvin äkkiä. Lisäksi aikuisosan näyttelijät eivät juuri hätkähdytä ja he ovat jopa ärsyttäviä ajoittain. Se on elokuva, jolla olisi aineksia huomattavasti parempaan, mutta pituutensa ansiosta elokuvasta jää paremminkin uupumaan jotain. Pisteet kuitenkin alkuosan tunnelmasta, hyvistä lapsinäyttelijöistä sekä Curryn klovnista.
2½/5
Tsusp
25.02.09 klo 00:19
Alkuhan on aivan loistava ja elokuvan juoni on hvyä, mutta kuten muutkin ovat todenneet, loppu oli heikohko.
Viagra
20.02.09 klo 20:41
Tämä loppu... Mitäs tähän voi sanoa... Tiedätte kyllä..
JanneVaan
05.12.08 klo 16:35
Leffa josta on jäänyt ehkä eniten traumoja kun pienempänä katsoi, varsinkin suihkukohtauksesta jostain syystä... Eli huippu elokuva! Mullekaan loppu ei oikein toiminut.

Kaltsu
09.11.08 klo 15:56
Muuten elokuva oli erinomainen, mutta loppu oli naurettavan surkea.
Siouxsie
18.10.08 klo 11:34
Sijoittuu ehdottomasti kymmenen parhaan kauhu/draamaelokuvan kärkikastiin. Onnistuu herättämään pelkoa ilman tavanomaisia holly-kauhuelokuvien mielikuvituksettomia säikäyttelykohtauksia tai verilöylyjä.
Vähintäänkin Stand By Me-leffan tasoa.
lollero
19.08.08 klo 21:54
Ensimmäinen puoli tästä leffasta oli loistava.
Toinen puoli oli todella puuduttavaa katseltavaa.
Rocky
05.06.08 klo 19:51
Pennywise oli creepy.

Jormu
13.12.07 klo 17:07
Aivan mahtava elokuva
Murhapelle
30.11.07 klo 05:53
No-jaaha, tämä Se ei ole parhaita King-elokuvia. Vähän nippelitietoa: On ollut oikeakin tappajapelle oikeasti olemassa, kaksoiselämää viettävä homoseksualisti John Wayne Gacy, joka viihdytti lapsia pellenpuvussa, mutta jahtasi, raiskasi ja tappoi miehiä. Jäi kiinni, tuomittiin ja teloitettiin joskus 90-luvun alussa.
BoY
22.11.07 klo 23:30
Onhan se..!
Storyteller
19.11.07 klo 18:57
Todellakin katsomisen arvoinen leffa. Kyllä se king vaan osaa noi tarinat kirjoittaa... Ja näyttely, kuvaus, editointi kaikki täs leffas nazaa. täydellinen.
beeb beeb
29.10.07 klo 14:12
No johan oli pirun hyvä leffa!
5ussu
04.10.07 klo 14:22
Muuten ihan katsottava leffa, mutta loppuratkaisu on niin syvältä.
stephenkingin se
28.08.07 klo 19:24
Tosi hyvä ja aika raju
Ho-he ho-he ho-he
03.06.07 klo 20:01
Elämää suurempi kokemus. Välillä hauska, välillä karmiva.
Lucky seven
14.04.07 klo 23:18
Todellakin voi kirjaimellisesti sanoa että tämä elokuva on ollut minulle eräs parhaimmista elokuvakokemuksista ikinä tässä elämässä. King on yleensäkin loistava psykologisesti virittyneessä kauhukuvauksissaan ja tämä teos on ehdottomasti klassinen mestariteos.
Teppo
08.03.07 klo 09:45
En tästä ole nähnyt kuin sen ensimmäisen osan, enkä tykännyt. Tylsä ja ylipitkä. Erikoistehosteet (joita ei ole paljoa), ovat surkeita. En vain tykännyt, ei sen kummempaa.
Niina
06.03.07 klo 17:49
Näin elokuvan joskus pienempänä ja muistan että olin todella peloissani. Muistan kun lavuaari alkoi täyttyä verestä ja sitten pelle ilmestyy siihen. Tuntuu vieläkin että se olisi kovin pelottava. Olen koettanut löytää sitä Kotkan elokuvavuokraamoista mutta ei ole löytynyt! Harmittaa, pitää varmaan ostaa elokuva.
aivot narikkaan
28.02.07 klo 21:12
Pelle ei perjaatteessa pelota vaikka kaks leffan nähnyttä hehkuttikin, että tän jälkeen en enää pitäisi pellejä yhtään huvittavina, mutta se pelle on toisessa asiassa hyvä: se naurattaa oikeesti! On se myös melkone sadisti! Ja eihän se hämpppis ollut kovinkaan huanosti animoitu, ainut tosi surkeesti animoitu kohta oli se, kun se pelle muuttui joksikin bulldogiksi ja hyökkäs jonku vartijan kimppuun.Välillä elokuvan aikana ehkä säikähti en muista.
no just jee
11.11.06 klo 18:43
HYVÄNEN AIKA! Kauhugenre on katottu laidasta laitaan, mutta koskaan en oo saanu aikaseks tätä leffaa kommentoitua.. Leffa ei sinässään ole ollenkaan pelottava, odotin jonkunlaista kauhulle ominaista loppua kohti kasvavaa toimintaloppua mutta mitä vielä!! Tökysti toteutettu hämähäkki kömpii 3fps jossaa rottaluolas ja kaverit menee tylysti ja repii sydämen pois. mo.
Kayuhua
22.10.06 klo 21:46
En haluu nähä uudestaan. Seoli niin pahaa laatua minulle. En ole pelokas ihminen ollenkaan, ei mikään koskaan ole edes pelottanut koskaan. No se;n puolessa välissä sätkähtelin useita ketrtoja ja en uskaltanut käydä edes vessassa. Sitten lopetin katsomisen. Muutama vikko sitten mua oli häirinnyt kiusallisesti tääohjelma.Sitten halusin katsoa sen lopun, enkä ole vuoteen kahteen enään katsonut sitä:(
Miwwi.. todellinen kauhun ystä
12.08.06 klo 21:58
Minua tuo leffa karmivoi... pelkäsin sitä kun katsoin sen ensimmäisen kerran... en uskaltanut mennä suihkuun tai kaduilla yksin tai jos jollakin oli pyykit ulkona en uskaltanut mennä lähellekään... mutta todella hyvä kauhuleffa se silti on... en kylläkään siltikään katso sitä toista kertaa enää... että se siitä sitten.. minulta tuo leffa saisi viisi tähteä olen itsekin katsonut kaikenlaisia kauhuleffoja mutta tuo oli kaikista pelottavain koko 17 vuoden iän aikana...
BeePBeePRichie
05.08.06 klo 14:13
Parhaita koskaan tehtyjä elokuvia. Totuushan on, että kyllä tässä elokuvassa aika-ajoin paljastuu heikohkot tehosteet, haparoivat näyttelijä suoritukset ynnä muut jutut jotka näin aikuissilmin katsottuna herättää enemmän huomiota kuin ensimmäistä kertaa katsoessa.Taisin olla 12 vuotias kun ensimmäistä kertaa pistin tän kyseisen vhs:n pyörimään. Mutta toisaalta, on myös ensimmäinen elokuva, jonka juonen, kauhun, ja fiilikset leffan jälkeen, muistan viimeistä kohtausta ja tuskan hikeä myöten.Sitä eivät ole muut leffat vielä saaneet aikaan, ja voin nimittää itseäni jonkinasteiseksi kauhuleffafriikiksi, joten kaikki Stephen Kingin matsku on kyllä saanut huomioni osakseen.
kakamel
23.05.06 klo 20:26
aivan upea leffa,hieman pelottava.mut monta kertaa on tultu katottuu kun on noin hyvä:)
seikkailija
21.04.06 klo 20:46
Yksi parhaimmista kauhuleffoista. King'sin paehaimmistoa.
Elfwing
21.04.06 klo 14:13
Kun näin leffan, ihastuin siihen heti. Loppu tosiaan oli hieman..hmm..kummallinen, mutta näyttelijät (etenkin ne kersat) osas hommansa. Pennywise oli aivan mahtava! Se nauru ja ne ilmeet..voi että. Leffa ei sinällään pelottanut (vaikka toki sitä esimerkiksi koulun liikuntatunnin jälkeen pukkarissa kahteli monesti olkansa yli, varmuuden vuoksi), mutta joissakin kohdissa oli pikkuisen ihokarvat pystyssä (saattoi tosin johtua kylmyydestäkin).
Se suihkukohtaus oli mieletön. Astmasta kärsivä poika nurkassa ja klovni viemärissä aloittamassa psykologista sodankäyntiä. Mahtavaa!
Leffa on yksi parhaita näkemistäni, mutta loppu tosiaan oli lattea. Ja tuli aivan liian nopeasti.
Mutta näyttelijät olivat hyviä, kuten myös musiikki. Tykkään.
PaNiiNi
17.02.06 klo 21:00
Elokuva oli todella upea! Loppu olisi tietenkin voinut olla hieman parempi,ainoa huono leffassa on ehkä loppu.
Elokuva on todella pelottava vaikka olen katsonut sen jo viisi ekrtaa,silti tytisen aina joissakin kohdissa.Kannattaa katsoa!!
Iik
28.01.06 klo 12:54
Ihan hyvä leffa, mutta luulin pelottavammaksi. Ja loppu tuli yllättäen. Mutta omistan kyseisen leffan dvd:nä niin eiköhän se tule muulloinkin katsottua.
jEsse
21.01.06 klo 14:11
ALku oli jotain täydellistä mutta loppu meni överiks ja pudotti pistetä.. 4/5
...
08.01.06 klo 00:23
muuten hyvä, mutta se hämis menee yli...
"Miss Balboa"
04.01.06 klo 02:49
Tää on aivan mahtava leffa! Pennywise on aivan mahtava ja välillä jopa pelottava, vaikka leffa tuntuu kyllä välillä komedialta... Leffan alku on paras, lapset todella osaavat näytellä, paremmin kuin aikuiset. Leffan loppu taas on aivan surkea! SE on kyllä paras Kingin elokuva, vaikka kaikkihan ne hyviä ovat. Pennywise on kyllä paras roolihenkilö tässä elokuvassa!
cev
25.12.05 klo 19:35
vähän samal taval ku stephen Kingin unensieppaaja-->siis loppu. Tarina hieno ja psykologist kauhuu mut sit se kaatuu johonkin lopussa olevaan ihan ihme ufo/hämis sekotukseen. mutta kattokaa silti ihmees.
Moi!
17.12.05 klo 20:04
älyttömän mahtava mutta.... elokuvan loppu on tavallan järkeenkäypä , mutta pilaa kaikki muut kohdat leffasta eli loppu oli huono. THE ALL FLOAT!!
hirviö
15.12.05 klo 16:07
Leffa oli muuten hyvä, mutta siinä oli kaksi vikaa, miksi se ei minusta ansaitse täyttä viittä:
1) Ei noudata ihan kirjan mukaan.
2) Loppu oli megasurkea.
pelle123
27.11.05 klo 23:57
Huonompaa loppua saa hakea, mutta muuten sai kylmät väreet aikaiseksi.
Olio
14.10.05 klo 17:01
Tsoi hyvää elokuva vaikka loppu onkin tosi tyhmä.
Makedz
28.08.05 klo 13:35
Varmasti paras näkemäni Kingin leffa ja muutenkin ehkä paras näkemäni kauhuleffa. Kyllä tämä aina kaikki Screamin paskat peittoaa. Kingin kirjoista on saatu muutenkin hyviä elokuvia vaikka kuten tässäkin pieniä poikkeavuuksia aina löytyy joita olisin ehkä halunnut nähdä elokuvassa, mutta ihan hyvä näinkin. Suosittelen kaikille
S kidi.
09.07.05 klo 11:32
Paska leffa.
kirves
26.03.05 klo 16:12
ensimmäinen elokuva vaikutti hyvältä mutta toka jakso meni kyllä ihan överiks kun sen oikea muoto oli joku hämähäkki. oli pelottava kuuluu pelottavimpiin elokuviin mitä olen nähnnyt
Craptuma
28.02.05 klo 11:30
Tämä on kyllä toisks pelottavin näkemäni, mutta pääsee parhaiden joukkoon. Pennywise (Tim Curry) oli kyllä raakalaismainen. Sen hampaat oli hienosti toteutettu. Eka osa on paras kuin toinen. Toisen loppussa Pennywisen oikea olomuoto hämähäkki oli surkea.
Stan
15.02.05 klo 10:19
Oli todella hyvä leffa...10++
VENOM
07.02.05 klo 11:38
Tämä on kyllä hyvä elokuva, joka on toteutettu Stephen Kingin kaksi osaisesta romaanista. Ikävä kyllä tässä on semmoisia B-luokan näyttelijöitä verrattuna "Hohtoon". Paras näyttelijä oli kyllä Tim Curry. Hämähäkki lopussa oli ruma, mutta ei pelottava.
Destroyer
08.01.05 klo 21:22
Tämä leffa on ihan täyttä paskaa!! en löydä yhtään pelottavaa kohtaa tästä. Hämähäkkikohta masensi ja latisti ihan kokonaan että tätä ei voi suositella kenellekkään, ilma hämähäkkikohtausta tätä voisi pitää sellaisena kolmen tähden leffana, mutta tätä voisi kuvailla : Pettymys parhaimmillaan, puoli tähteä kirjasta.
Riksi
04.11.04 klo 13:51
No just katoin Sen ja oli kyllä karmiva leffa, muuten tosi hyvä, mutta loppu yllättävän pliisu.. Hyvä hyvä!!
[heiduskah]
26.10.04 klo 16:00
Just hyvä... xD Se pelle oli kyll aikas pelottava... Täst lähtien mä varmaan pelkään klovnei... Muuten leffa oli tosi hyvin tehty ja muutenki superhyvä, mut loppu ylitti jo vähän hyvänmaun rajaaa...
Jenny
26.09.04 klo 09:31
Aivan loistava elokuva!tuo hämähäkki juttu oli toisaalta aika tylsähkö mut silti mainio kauhuleffa.
DonJulzu
02.09.04 klo 13:30
Se oli se se. Bästähf.
mirska
06.08.04 klo 15:06
iha kelpo, mut loppu on tosi huono ja lopuss on iha vitun surkeet erikoisefektit.
jade_1989
04.08.04 klo 15:27
Kuuluis parhaimpiin kauhuelokuviin, mut luuserihämähäkki pilaa valitettavasti kokonaisuuden.
gggolem
25.07.04 klo 16:51
Aivan hanurista. Loppu varsinkin on itkettävän huono. Pennywise on parasta antia.
Ass
22.06.04 klo 12:34
Se on paras kauhu elokuva minkä oon nähnyt
vaikka loppu oli tyhmä ihan vammanen se hämähäkki ja se loppu olisi saanut olla sama kun kirjassa
SiCk
15.06.04 klo 18:24
ei klovni kammoisille! stephen king räjäyttää tämän mestarillisen kauhuteoksen aivoihinne, jotka se täyttää pelolla ja inholla klovneja kohtaan. nykyään kun kuka tahansa mainitsee sanan tim curry, niin mieleeni tulee ilkeästi hähättävä pennywise. saatatte ehkä pitää minua pelkurina... mutta minä olenkin lapsi! aivan! klovni kammoinen sellainen...tämä elokuva antoi minulle haaveen: hakata joku klovni hengiltä! hyvää elokuvassa oli sen nostalgiset erikois efektit, sen kammottavuus ja stephen kingin kauhein päähänpistos: pennywise! brrr! mutta leffassa oli huonojakin puolia esim. se että aikuisten osa lässähti yliampuviin hirveisiin efekteihin. kyseessä on siis legenda joka pelottelee vaarista vauvaan. mutta se on varma että en toista kertaa uskalla tähän koskea.
Trooperi
24.05.04 klo 17:10
Ensimmäiselle osalle antaisin 4pistettä, mutta toinen osaa pilaa leffan lopun takia. Because ei jäänyt pelottava kuva leffasta ku oli niin paska loppu. Kirjassa ehkä ei niin tyhmä toi loppu....
yellon
05.05.04 klo 18:51
aika *hrrrr*, mut ei mitenkään erityisen hyvä kuitenkaan.... :/
Shikei
01.05.04 klo 20:54
Se oli ihan pimahtanut leffa. Kun katottiin se, kaverilla oli pellen nenä. Kyllä siitä jonkinlainen kammo jäi. Mut ei se kyllä kauhean hyvä ollut...
Low Rider
16.04.04 klo 12:40
Lähinnä koominen pläjäys. Lapsinäyttelijät pelastavat elokuvaa jonkin verran. Loppujen lopuksi kun ajattelee, niin elokuvassa ei ole mitään järkeä. Voi tarjota kuitenkin klovni-kammoisille pahojakin väristyksiä.
suvi
14.04.04 klo 15:46
Muuten mahtava, mutta hämähäkki ei olisi voinut olla huonompi. Tim Curry on kyllä selvästi muiden näyttelijöiden yläpuolella..(ääntä pelkää ihan tosissaan..)
Toni kangas
11.04.04 klo 00:16
Hyvä leffa.
06.03.04 klo 20:47
Maailman PARAS!!!!!!!!!! leffa
~BlueBird~
30.01.04 klo 22:46
siis kerrassaan kunnon kauhua, muta piiitkä miinus elokuvan surkeasta, lässähtäneestä ja tyhjäksi jättäneestä loppu ratkaisusta. Muuten suosittelen kyllä kaikille.
Mermaid
12.01.04 klo 21:55
It on kirjana loistava, mutta filmatisointi ei yllä lähellekään ja jää varsin köyhäksi. Ensimmäisessä puoliskossa Kingin loistavat lapsuudenkuvaukset on onnistuttu tallentamaan kohtuullisesti myös elokuvaksi, mutta toinen puolisko läsähtää pahemman kerran.
Stephen King fani
05.01.04 klo 15:34
Kirjaa en ole lukenut vielä. Tämä elokuva on nähty jo monta kertaa.. Monet puhuvat että kirja on Kingin parhaita ja että elokuva on kirjaan verratuna ihan lapsellinen. Elokuva oli kyllä ihan hyvä mutta, alkoi mennä loppupuolella minunkin mielestä liian lapselliseksi. Näyttelijät oli ihan hyviä.
15.12.03 klo 16:38
Maailman ehdoton ykkös leffa kautta aikojen
ärbeli
11.12.03 klo 10:30
tylsä.ois pelottanut 7 vuotiaana.ehkä.
Piip Piip Richie
15.11.03 klo 21:24
Tämä Stephen Kingin SE on maailman paras elokuva vaikka olenkin vasta 12-vuotias Olen lukenut puolet SE:stä Mutta leffa on ylitse muiden
TuuKKa
29.10.03 klo 17:51
Aika hyvä ja pelottava
tietäjä
01.10.03 klo 17:11
kyllä tämän kahto mutta toteutus oli ihan perseestä
Thoke
30.09.03 klo 19:24
Eka osa oli parempi kuin toinen. Hyvin alkava ja jopa alkuun karmiva menettää tehoaan loppua kohti. Tim Curry on kieltämättä hyvä Pennywisena, josta pisteet nousee. Muuten muut näyttelijät eivät ole mitään erikoisen hyviä, josta pisteet laskee. En nyt tiedä antaisiko kolme vai kolme ja puoli pistettä.
[sipuli]
23.09.03 klo 21:12
En ole lukenut kirjaa (vielä), mutta leffan ykkösosa oli aivan huippu! Minua pelotti oikeasti katsoessani tätä päivällä! Kakkonen oli perseestä. Hämähäkki-juttu oli tosi mauton. Hyvä, ja pelottava leffa pilattiin hollywood pelleilyllä. Kakkos osa lievä pettymys.
ALeksanteri
01.09.03 klo 12:35
Hyvä idea pelle-tappajasta pilattiin kokonaan. Viimeisen osan loppu oli kyllä silkkaa paskaa, perkele. Ainoa hyvä näyttelijä oli Tim Curry ja hän olikin loistava, mutta kaikki loput olivat aivan helvetin huonoja. Viimeisessä osassa se kohtaus jossa ne äijät ajoivat pyörällä ja pitoivät hauskaa oli karmean teennäinen. Ohjaus olikin sitten myöskin täyttä paskaa.
marqueedehome
31.08.03 klo 20:23
Ennalta-aavistettavaa keskivertopokkarikamaa. Pelko on saatava aineellistumaan, jos ei muuten niin isoksi hämähäkiksi, kökköä. Ei iske sitten mitenkään. Pakko katsoa 17-vuotiaiden lasteni seuraksi.
karhu
30.08.03 klo 09:57
loistava elokuva
Criiticco
29.08.03 klo 21:19
Hieman häiritsevästi kahdessa osassa esitetty IT on varsin hyvästä ideasta väännetty välillä pökkelömäinen leffa/minisarja. Ärsyttävää ylinäyttelemistä ja vahentuneita tehosteita IT:ssä vilisee kuin ruttoa. Tim Curry loistaa klovnina, mutta muuten näyttely on aika könkköä. Kahdesssa osassa esitettynä IT ei kärsi ylipituudesta ja muutenkin menee ihan mukavasti eteenpäin. Välillä vaivaa turha toistelu ja ennaltaarvattavuus. Se on juuri sopivaa ilta viihdettä, mutta mitään kauhuleffojen eliittiä ei siitä saa.