Summaleffa Uudet nimikkeet Aakkosittain abcdefghijklmnopqrstuvwxyååäö09 Genret KomediaSci-fi DraamaFantasia ToimintaWestern SeikkailuDokumentti TrilleriAnimaatio KauhuMusikaali RikosMusiikki SotaAnime

Harry Potter ja salaisuuksien kammio

Keskiarvo

Arvostelut (7):
Pikatuomiot (451):

Oma pikatuomio

Harry Potter ja salaisuuksien kammio
Alkuperäinen nimi:
Harry Potter and the chamber of secrets
Tuotantovuosi:
162 min
Genret:
Seikkailu, Fantasia
Elokuvasarja:
Harry Potter ja viisasten kivi, Harry Potter ja salaisuuksien kammio, Harry Potter ja Azkabanin vanki, Harry Potter ja liekehtivä pikari, Harry Potter ja Feeniksin kilta
"Kirjoista kaikista huonoin, mutta elokuvana se yllättäen toimii ihan kohtalaistesti."

Harry Potterin (Daniel Radcliffe) toinen kouluvuosi Tylypahkassa alkaa kunnon rytinällä, kun Harry ja hänen ystävänsä Ron Weasley (Ripert Grint) eivät pääsekään Tylypahkan pikajunaan, vaan saapuvat kouluun lentävällä autolla. Tylypahkassa alkaa kauhujen vuosi, kun seinäkirjoitukset julistavat tarunomaisen Salaisuuksien Kammion avaamista. Monet oppilaat joutuvat hyökkäysten kohteeksi ja syyllistä etsitään silmä kovana. Harry, Ron ja Hermione (Emma Watson) tekevät omia tutkimuksiaan ja saavatkin asioita selville. Kuvioita mutkistavat Harrya ”auttava” kotitonttu Dobby (äänenä Toby Jones), tyttöjen vessakummitus Murjottava Myrtti (Shirley Henderson) sekä uusi, ylimielinen opettaja Gilderoy Lockhart (Kenneth Branagh).
Mutta kun Ronin Ginny-siskolle (Bonnie Wright) meinaa käydä köpelösti, joutuu Harry kohtaamaan urheutensa rajat.

Harry Potter ja Salaisuuksien Kammio on kirjoista kaikista huonoin, mutta elokuvana se yllättäen toimii ihan kohtalaistesti. Tarina on kuitenkin niin heikko, että elokuvaa ei voi sanoa loistoleffaksi.

Salaisuuksien Kammiossa on kyllä hienosti tehtyjä juttuja. 20 metrinen basiliski on vaikuttava, samoin kotitonttu Dobby. Dobby onkin heti Narnian Aslan-leijonan ja Taru Sormusten Herrasta -trilogian Klonkun jälkeen vaikuttavimpia tietokoneella tehtyjä hahmoja.

Ensimmäisen Harry Potterin jälkeen Daniel Radcliffe varsinkin on kasvanut noin fyysisesti ja kehittynyt näyttelijänä huimasti. Myöskin Emma Watson ja Rupert Grint petraavat toisessa elokuvassa, mutta Radcliffen parannus on huomattavin.
Harry Potter ja Salaisuuksien Kammio jäi Richard Harrisin, joka näytteli Albus Dumbledorea, viimeiseksi Potter-elokuvaksi. Harris kuoli syöpään vuonna 2002, juuri hieman ennen Salaisuuksien kammion ensi-iltaa.

Arvosteltu: 24.07.2008
Katsottu: Kotona

Veeraaa
49 arvostelua

"Lievästä ylipituudestaan huolimatta erinomainen elokuva, ja tähän mennessä paras Potter."

J.K.Rowlingin Harry Potter ja Viisasten kivi -kirjasta tuli sen verran suosittu, että pitihän sille tehdä elokuvaversiokin. Samoin kävi jatko-osalle, Salaisuuksien kammiolle. Harry Pottereitahan on tullut tähän mennessä monia, ja kaikista ensimmäinen minkä olen niistä nähnyt on tämä. Salaisuuksien kammio onkin lievästä ylipituudestaan huolimatta erinomainen elokuva, ja tähän mennessä paras näkemäni Potter.

Mietin usein, mitä Harry Potter, Ron, Hermione ja Basiliski keskustelisivat kuvausten jälkeen.

Basiliski: - Elokuvan juoni on melko yksinkertainen. Seinille ilmestyy verisiä tekstejä, ja Tylypahkassa liikkuu salaperäinen hirviö: jättiläiskäärme Basiliski. Ja kun oppilaita vuoron perään kangistetaan mystisesti, Harryn ja kumppaneiden on etsittävä Salaisuuksien Kammio ja pian. . . .
Harry: - Kyllä me kaikki tuon tiedämme, miksi sinä sitä selität? Kuvitteletko olevasi jonkin leffa-arvostelun selittäjä? Mutta eipä kiistellä siitä. Miten onnistuimme?
Basiliski: - Hyvin. Mutta loppukamppailu sattui!
Hermione: - Sehän kuului käsikirjoitukseen.
Ron: - Mitähän tästä pidetään? Heitelläänkö meitä mädillä kananmunilla?
Harry: - Toivon mukaan ei.
Basiliski: - Kiemurtelinko oikein minä oikein? Näytinkö minä tarpeeksi hurjalta?
Hermione: - No mistä minä sen tietäisin? En ollut mukana kohtauksissa joissa sinua näytettiin.
Ron: - Yksi asia minua ihmetyttää - miksi tuntuu koko ajan siltä kuin meitä tuijotettaisiin?
Basiliski: - Niin, ja miksi minä näytän jotenkin videomaiselta? Tunnun kuulevan oman äänenikin jostain muualta. Outoa.
Harry: - Taidan tietää vastauksen. Olemme pelkkää elokuvaa, nytkin keskustelemme vain mielikuvituksessa. Olemme elokuvahahmoja, ja kaikki mitä teimme, tapahtui vain elokuvassa.
Basiliski: - Jaa, se selittää monta asiaa.

Arvosteltu: 27.06.2008
Katsottu: Kotona

vomppa_98
18 arvostelua

"Salaisuuksien kammio on hauska, jännittävä, mukaansatempaava, ja tähän mennessä paras Potter."

Jokunen vuosi sitten tuiki tuntematon kirjailija J.K. Rowling kirjoitti kirjan pojasta nimeltä Harry Potter. Kirja oli menestys, joten pitihän siitä elokuvakin sitten vääntää. Elokuvasta piti tulla Hollywood-painoitteinen kun pääosaankin kaavailtiin amerikkalaista Haley Joel Osmentia. Onneksi näin ei kuitenkaan käynyt, vaan pääosaan saatiin aivan kirjan esikuvaansa muistuttava Daniel Radcliffe, kavereiksi myös esikuviaan muistuttavat Emma Watson ja Rupert Grint. Ohjaajan paikalle istahti Chris Columbus ja käsissä oli brittipainotteinen hitti joka oli erittäin uskollinen kirjalle Harry Potter ja viisasten kivi.

Kuten jo tiedämmekin, oli Harry Potter ja viisasten kivi hitti kirjana että elokuvana, joten pitihän seuraavalle kirjalle, Harry Potter ja salaisuuksien kammiollekin tehdä elokuva-versio. Onneksi homma ei kuitenkaan mennyt tavallisten jatkisten tapaan rahastuksen piikkiin, vaan homma viedään kunnialla kotiin.

Harryn toinen kouluvuosi alkaa erittäin mallikkaasti. Ennen kuin päästään edes laiturille yhdeksän ja kolme neljäsosaa, ilmestyy kotitonttu Dobbie kylään ja varoittaa Harrya. Seuraavaksi portti Tylypahkan kouluun vievään junaan meneekin kiinni, ja tusinaa koulusääntöjä tulee rikottua... Vuoden ajan koulussa tapahtuu kummia, ja taas kerran Harry, Ron ja Hermione pääsevät ratkomaan salaisuuksia mystisessä koulussa. Onpa kouluun tullut uusi opettajakin Gilderoy Lockhart. Tässä siis tuttu ja turvallinen perusasetelma Potter-elokuvalle joka toistuu jokaisessa kirjassa/elokuvassa tähän mennessä. Onneksi homma ei jää siihen, vaan kirjailija J.K. Rowling osaa kirjoittaa vangitsevia tarinoita, mielenkiitoisia hahmoja ja jännittäviä juonikoukeroita. Ja kun ohjaajan tuolilla istuu Chris Columbus ei homma voi mennä ojaan.

Mikä on tärkeintä kirjasta elokuvaksi leffassa? Käsikirjoitus. Jos kässäri lähtee poukkoilemaan liikaa omille teilleen, ei elokuva voi olla kovinkaan uskollinen kirjalleen. Tätä virhettä ei ole kuitenkaan Salaisuuksien kammiossa menty tekemään. Hommassa pysyy helposti mukana, vaikka kirjoihin ei olekaan tutustunut. Tietenkään elokuva ei tarjoa niin mielenkiintoista elämystä kuin kirja, mutta silti...

Lapsinäyttelijät vetävät homman hyvin kotiin. Parhaiten tässä onnistuu Rupert Grint joka vetää Ronin hahmon tunteella. Heikoimman tuloksen vetäisee pääosaa näyttelevä Daniel Radcliffe, jonka ilmeet ovat hieman töksähteleviä.
Muista lapsinäyttelijöistä välittyy selvästi se tunnelma mikä löytyy myös kirjoista. Aikuiset näyttelijät vetävät myös hyvät roolit, ehkä parhaimman tekee joka leffassa vaihtuvan pimeän voimilta suojautumisen opettajaa näyttelevä Kenneth Branagh machona opettaja persoonallisella luonteellaan. Albus Dumbledorea näyttelevä edesmennyt Richard Harris vetää myös hyvän, tosin pienen roolisuorituksen opettajana josta pursuaa se vanhan miehen "hellyys". Emma Watson vetää myös hyvän suorituksen.

Kun elokuvan katsoi ensimmäisen kerran, se ei toiminut yhtään. Amerikkalainen aksentti ja Hollywood-tehosteiden puuttuminen tekivät elokuvasta aivan erilaisen kuin mihin oli tottunut. Nyt, vuosien saatossa olenkin huomannut että tällainen rauhallisempi meininki onkin paljon parempi ratkaisu kuin se, että peitetään tunnelmaa massiivisilla tehosteilla. Onneksi sama meininki välittyy tässä ja seuraavissakin leffoissa, eivätkä ne taivu tietokone-efekt!ien alle. Hyvä näin.

Kun ohjaajan tuolilla istuu vielä tässä elokuvassa Chris Columbus, on tunnelmassa paljon sitä samaa taikaa mitä kirjoissakin, kameratyö sujuu hyvin ja muutenkin homma hoituu hyvin.

Harry Potter ja salaisuuksien kammio on hyvä leffa joka sopii niin vanhemmille kuin nuorillekin. Se on hauska, jännittävä, mukaansatempaava ja tähän mennessä paras Potter.

nimimerkki: mada

Arvosteltu: 30.03.2006
Katsottu: VHS

mada
23 arvostelua

"Juonen kuljetus on vieläkin yhtä mestarillista, kuin kirjassa."

Vuosi ensimmäisestä Potterista ja elokuvissa pyöri jo odotettu toinen Potter. Kokemuksena elokuvissa se oli todella hieno. Sitten tuli VHS, jota myös katselin paljon, mutta vähän aikaa sitten näin DVD:n kaupassa. Hinta oli niin pieni, että piti ihan ostaa ja verestää vähän muistojani tästä elokuvasta.

Toinen Harry Potter kertoo siis jälleen Harrystä, jonka vanhemmat on murhattu ja lisäksi hän on velho ja käy velhojen ja noitien koulua, Tylypahkaa. Merkillisen loppukesän jälkeen Harry sitten pääsee useiden kummallisten sattumien jälkeen loppujen lopuksi Tylypahkaan asti, jossa alkaa tapahtua myös outoja asioita, kun joitakin oppilaita (+ yksi kummitus ja kissa) vuoron perään kangistetaan. Harry, ystäviensä Ronin ja Hermionen kanssa pääsevät suuresta, pelottavasta ja vaarallisesta asiasta selville, kun alkavat tutkia salaperäisen Salaisuuksien Kammion tarua ja sen yhteyttä linnan outoihin tapahtumiin.

Kuten varmaan huomasitte, juoni sisältää niin paljon nerokkaita yksityiskohtia (jotka täytyy pitää salassa, että ne purisivat täydellisesti), että tarina tuntuukin hyvällä tavalla olevan sukua vanhoille brittiläisille dekkareille, sillä vähän samanlainen henki tässä on mukana.

Salaisuuksien kammio räjäytti pankin täydellisesti. Se oli juuri niin hyvä, kuin muistin. Juonen kuljetus on vieläkin yhtä mestarillista, kuin kirjassa, mutta kun vielä tarina on huomattavasti parempi, nousevat pisteet huimasti. Columbus on hionut ohjaustyyliään ja lopputulos on ehkä jopa herran paras ohjaustyö.

Myös näyttelijät ovat kehittyneet aivan hirveästi. Pääkolmikosta selvimmän parannuksen on tehnyt Emma Watson, jonka roolisuoritus yltää tälläkertaa ihan poikien tasolle. Myös Daniel Radcliffe on kehittynyt paljon ja hän on nyt paljon uskottavampi ja inhimillisempi Harry kuin ensimmäisessä osassa.

Elokuvaan mahtuu niin hauskoja kuin melkein pelottaviakin hetkiä. Jännitystä on mukana kiitettävästi ja Rowlingmainen huumori puree täydellisesti.

Kokonaisuus on tälläkertaa aivan loistava, tähän mennessä (jolloin on tehty kolme osaa) paras Potter, joka on vihdoinkin Rowlingin kirjan ansaitseman filmatisoinnin arvoinen. Tämä Potter ottaa mukaan ykkösosan hyvät puolet, vielä kehittää niitä, sekä kaataa mukaan roppakaupalla lisää. Täydellinen fantasia-seikkailu.

nimimerkki: Sano mitä sanot

Arvosteltu: 15.07.2005
Katsottu: DVD

Sano mitä sanot
Tähtääjä
165 arvostelua

"Salaisuuksien kammio on paljon mielenkiintoisempi ja jännitävämpi kuin Viisasten kivi."

Harry Potter tuli taas ja valloitti teatterit. Salaisuuksien kammio on toinen osa Harry Potter kirjojen elokuva versioista. Ensimmäinen elokuva, Harry Potter ja Viistasten kivi, oli suuri menestys, eikä mikään ihme.

Harry Potter on tavallinen poika joka asuu tätinsä ja setänsä luona kurjissa oloissa Englannissa. Hän saa tietää olevensa velho ja aloittaa 11-vuotiaana velhokoulu Tylypahkan. Siellä hänelle koituu paljon pelastettavaa pimeän puolen pahalta velholta, Voldemortilta, joka aikoinaan myös tappoi Harry omat vanhemmat. Toisena vuonnaan Tylypahkassa jokin kulkee ympäriinsä koulussa ja kangistaa oppilaita. Harry saa syyt niskoillen ja siitä alkaakin toisen kirjan jännitysvaiheet. Harry pääsee sisälle salisuuksien kammioon ja tapaa taas kerran Voldemortin.

Harry Potter ja salaisuuksien kammio on paljon mielenkiintoisempi ja jännitävämpi kuin Viisasten kivi. Toisessa elokuvassa ollan jo enemmän perehdytty heidän valho maailmaan eikä esittelyyn kulu niin paljoa aikaa enään. Suosittelen käydä katsomassa! Jos on nähnyt ykkösosan eikä siinä ollut tarpeeksi actionia, niin älä tuomitse kakkososaa sen takia.

Nimimerkki: narcisa

Arvosteltu: 06.12.2002

narcisa
Vieras

"Paikoittain juoni kulki todella kovaa vauhtia ja melkein hypättiin kohtauksista toisiin!"

Odotin jo ennen leffan alkua tämän olevan parempi kuin ykkösosan. Ja niin se olikin! Leffa oli jännittävämpi ja hauskempi - meidän teatterissa ainakin oli hyvä meininki!

Näyttelijät tekivät parempia suorituksia ja huispaus -ottelu oli tehty paremmin. Plussaa tulee myös siitä, ettei leffa ollut ihan niin pikkutarkka kopio kirjasta, kuten ykkönen oli.

Ainoa miinuspuoli oikeastaan oli tarinan kulku! Paikoittain juoni kulki todella kovaa vauhtia ja melkein hypättiin kohtauksista toisiin! Mutta eipä se pitemmän päälle oikeastaan haitannut. Olisin antanut vain neljä pistettä, mutta puolikas tulee hyvin tehdyistä Dobby -kotitontusta ja basiliskista, sekä aivan ihanasta musiikista!

Nimimerkki: Taina

Arvosteltu: 30.11.2002

Taina
Vieras

"Jostain syystä tietokonekäsittelyllä on kuitenkin ilmeisen hankala saada aikaan vakuuttavaa ja todenmukaista kuvausta. "

Harry Potter-Trilogian toinen osa tyrmäsi minut keskinkertaisuudellaan. Ensimmäistä jaksoa näkemättömänä, mutta kirjat lukeneena odotin seikkailuhenkistä, täyteläistä ohjausta, mutta koinkin lähes kolmituntisen läsyilyn pakollisine tietokoneleikittelyineen. Kerronta oli lapsellisen mitään sanomatonta ja tarinan henkilötkin jäivät näennäisyydessään täysin hengettömiksi.

Loppukohtauksen käärmesessio oli sarallaan lähes täydellinen floppi. Pelokkaaksi tarkoitetut jättikäärmeen räiskähtelyt vasten valkokangasta ja karjunta ei saanut toivottua vaikutusta. Jostain syystä tietokonekäsittelyllä on kuitenkin ilmeisen hankala saada aikaan vakuuttavaa ja todenmukaista kuvausta.

Pisteet tulivat kaikki ja ainoastaan jotensakin kirjaa mukailevalle käsikirjoitukselle.

Nimimerkki: Jokkeri

Arvosteltu: 28.11.2002