Viimeisin Fast & Furious ei kerännyt megasuosiota – kehitys ei lupaa hyvää seuraavalle elokuvalle

1.9.2023 14:34
Universal/ Fast X, 2023

Huikeaa suosiota nauttinut kaahailuleffasarja Fast & Furious sai tuoreimman jatko-osansa, Fast & Furious X:n, toukokuussa. Elokuva on osoittautunut flopiksi, sillä siinä missä esim. sarjan seitsemäs osa ylsi yli 1,5 miljardin dollarin tuloihin, viimeisin on kerännyt vain n. 719 milj. dollaria. Vasta 800-850 milj. dollarin lipputulot tarkoittaisivat, että elokuvan kulut pystyttäisiin kattamaan.

Yksi Fast & Furious X:n tykätyimmistä seikoista on ollut leffasarjaan uutena hahmona tullut pahis Dante, jota näyttelee Jason Momoa. Nyt leffan ohjaaja Louis Leterrier on kuitenkin vihjaillut, ettei Dante palaa viimeiseen Fast & Furious -elokuvaan aivan samankaltaisena:

– Tehdään jotain muuta. Jasonin kanssa ei ole kahta kertaa samanlaista. Dante tosiaan kehittyy. Mennään kohti jotain uutta. Häntä ajoi kostonhimo. [Jason] olisi voinut näytellä sen synkästi ja vihaisesti, mutta oli mielenkiintoista leikkiä hahmossa kaksinaisuudella ja vastavedolla, hahmo saattoi samassa lauseessa nauraa ja tuntea kivun kaiken menettämisestä. Vain Jasonin kaltainen näyttelijä pysyi siihen.

Leterrier ei paljasta tarkemmin, mitä Momoan hahmon kanssa on odotettavissa. Muutosta voi kuitenkin pitää jossain määrin arveluttavana, koska juuri Momoan Dantea on yleisesti kehuttu. Kehut eivät jääneet huomaamatta myöskään leffasarjan päätähdeltä, Vin Dieseliltä, jonka huhuttiin jopa tunteneen Momoan vieneen hänen paikkansa parrasvaloissa ja ärtyneensä Momoaan. Sittemmin sekä Diesel että Momoa ovat toppuutelleet puheita minkäänlaisesta välirikosta.

Seuraavan Fast & Furious -elokuvan ensi-iltaa on lupailtu toukokuulle 2025.

 

Lähteet: Comingsoon.net, Cinemablend, Collider, MovieWeb

Toim. R. Isoviita

Lisää luettavaa