Taru sormusten herrasta -elokuvien veteraanitähti perui esiintymisiään

23.6.2024 16:27
Warner Bros./Taru sormusten herrasta: Sormuksen ritarit, 2001

Peter Jacksonin Taru sormusten herrasta -leffojen Gandalf-velhona ja X-Men-elokuvasarjan vanhempana Magnetona tunnetuksi tullut Ian McKellen on vetäytynyt tauolle. Toukokuussa 85-vuotispäiviään viettänyt McKellen on pidetty näyttelijä, mutta viime maanantaina tapahtunut onnettomuus pitää miehen nyt poissa töistä.

Brittitähti on näytellyt Lontoossa Player Kings -nimisen Shakespeare-tuotannon yhdessä merkkiroolissa. Koomisen ja viinille person Sir John Falstaffin rooli koitui kuitenkin kohtalokkaaksi: 17.6. McKellen menetti tasapainonsa kesken taistelukohtauksen ja putosi teatterin lavalta permannolle, eli katsomon puolelle. Näytös keskeytettiin ja tiettävästi kuitenkin tajuissaan ollut McKellen kiidätettiin sairaalaan.

Alkujaan McKellenin odotettiin palaavan esiintymään parissa päivässä, ja hän myös tiedotti sosiaalisessa mediassa kiittävänsä saamastaan avusta ja odottavansa pikaista toipumistaan. McKellenin on kerrottu murtaneen onnettomuudessa ainakin ranteensa. Nyt veteraanitähden on ilmoitettu kuitenkin peruneen loput esiintymisensä Player Kingsissä pidentyneen toipumisprosessin takia. Näytelmässä hänet korvaa myös tv:ssä monia vierailurooleja tehnyt David Semark (mm. Emmerdale, Eastenders).

Tämä ei ollut ensimmäinen kerta, kun McKellen loukkaantuu kesken teatteriproduktion. Vuonna 2018 hän loukkasi jalkansa tavoiteltuaan asemalta lähdössä ollutta junaa, ja joutui perumaan King Lear -esiintymisensä. Toistaiseksi ei ole tiedossa, miten uusi loukkaantuminen vaikuttaa McKellenin muihin esiintymisiin.

 

Lähteet: THR, Deadline, Variety, Independent.co.uk

Toim. R. Isoviita

Lisää luettavaa