Star Trek -elokuva on jälleen pöydällä – mutta mitä oikeastaan onkaan tulossa?

29.3.2024 00:54
CBS/ Star Trek: Discovery

Parin vuoden päästä 60-vuotias Star Trek -franchise porskuttaa edelleen kohti käymättömiä korpimaita. Pitkään huhuttu Quentin Tarantinon Star Trek -avaruusseikkailu hyytyi lähtökuoppiinsa, mutta nyt puhutaan taas uudesta elokuvasta. Juhlavuoden lähestyessä elokuvia on kuitenkin suunnitelmissa enemmän kuin yksi.

Mm. entiseen avaruusaluskapteeni Jean-Luc Picardiin keskittynyt nimikkosarja ja alkuperäisen Star Trek -sarjan kanssa lähes samaan aikakauteen osuva Strange New Worlds ovat tuoneet franchiselle uusia faneja sekä puhutelleet vanhaa fanikuntaa. TV-sarjojen lisäksi futuristisen tähtilaivaston toimintaa on kuvattu useissa elokuvissa, joskin viimeisimmästä Star Trek -rainasta tulee jo kuluneeksi kahdeksan vuotta. Siinä esiintyneiden näyttelijöiden paluuta rooleihinsa ei näillä näkymin ole tapahtumassa, sillä esim. käsikirjoittaja Seth Grahame-Smithin ja ohjaaja Toby Haynesin suunnitelmissa on tuoda valkokankaille uusi syntytarina.

Tämä ei tarkoita samaa kuin reboot, eli elokuvassa saattaa olla hahmoja jopa ajalta ennen kapteeni Kirkiä, herra Spockia ja tohtori McCoyta. Elokuvan tuotannon on arveltu käynnistyvän loppuvuodesta. Sen valmistuttua ensi-iltaan on kuitenkin ehtinyt aivan toinen Star Trek -leffa. Tällä elokuvalla on jo nimi, Star Trek: Section 31. Sen kuvaukset ovat päättyneet hiljattain.

Star Trek: Section 31:n keskeisessä roolissa nähdään Michelle Yeoh, joka jatkaa Star Trek: Discovery -sarjasta tuttuna, peiliuniversumista livahtaneena Philippa Georgiouna. Hahmo on kovan edessä, sillä samalla kun hänen pitäisi pitää yllä federaation järjestystä, hänen on kohdattava vanhat syntinsä. Tarinaan on kytketty myös Star Trek: The Next Generation -sarjassa vilahtanut kovaonninen Rachel Garrett. Garrett oli kapteeni, jonka avaruuslaiva ajautui tulevaisuuteen kesken merkittävän taistelun. Elokuvassa hahmosta nähdään nuorempi versio.

 

Lähteet: CinemaBlend, Variety, Screen Crush

Toim. R. Isoviita

Lisää luettavaa