Sinne katosi varmuus: 700 henkilöä kohtasi kylmän totuuden

28.7.2023 09:43
Warner Bros./ Aquaman, 2018

Vielä runsas kuukausi sitten näytti siltä, että Aquaman-stara Jason Momoa heiluisi seuraavaksi pelielokuvan pääosassa. Villiä suosiota nauttivan rakentelu- ja seikkailupeli Minecraft on ollut tarkoitus kääntää elokuvan muotoon. Leffan kuvausten piti käynnistyä nyt elokuussa, mutta enää näin ei olekaan.

Minecraft-leffaa oli tarkoitus kuvata aivan kuun alusta Uudessa-Seelannissa. Paikallislehti NZ Heraldin mukaan jopa 700 henkilöä jäi yllättäen vaille töitä, kun kuvaukset evät käynnistykään sovitusti. Koko elokuvaa ei ole peruttu, mutta Yhdysvalloissa alkanut näyttelijöiden liiton lakko estää käytännössä tämänkin leffan tekemisen, kunnes näyttelijöiden sopimuskiista saadaan ratkaistua.

Tuota ratkaisua on eräiden arvioiden mukaan odotettava jopa vuoden loppuun. Myös Taru sormusten herrasta– ja Hobitti-elokuvasarjojen kuvauspaikkana kunnostautuneen Uuden-Seelannin väki kohtaa toisen maan lakon vuoksi muutakin harmillista kuin töiden peruuntumista: Minecraft-leffan odotettiin lisäävän myös maan turismia, eli sille merkittävää tulonlähdettä, mikä koki jo ikävän notkahduksen koronapandemian aikana. Viime vuonna turismin osuus oli kuitenkin taas nousussa, kattaen 10 miljardin dollarin osuuden Uuden-Seelannin bruttokansantuotteesta.

 

Lähteet: CinemaBlend, NZ Herald, Tourism Industry Aotearoa

Toim. R. Isoviita

Lisää luettavaa