Rowan Atkinson palaa tuttuun rooliinsa

15.2.2024 23:26
Finnkino/Mr. Bean lomailee, 2007

Musta kyy eli Blackadder, Mr. Bean, Johnny English… Brittitähti Rowan Atkinson on hauskuuttanut yleisöä jo yli 40 vuotta eri rooleissaan. Näistä eittämättä Mr. Bean kuuluu Atkinsonin tunnetuimpiin luomuksiin, tuo ruskeapukuinen toilailija on nähty jopa Lontoon Olympialaisten avajaisnumerossa vuonna 2012. Vaikka Atkinson on todennut, ettei hän erityisemmin nauti hahmojensa näyttelemisestä siihen liittyvän paineen takia, hän on palaamassa yhteen tutuista rooleistaan.

Tässä tapauksessa kyseessä ei ole kuitenkaan Mr. Bean. Atkinsonin kerrotaan valmistautuvan hyppäämään neljättä kertaa kömpelön agentti Johnny Englishin nahkoihin. Edellisen kerran Atkinson nähtiin Englishinä vuoden 2018 Johnny English iskee jälleen -elokuvassa.

Leffan, jolla ei toistaiseksi ole virallista nimeä, kuvauksia tehdään kesällä. Uutta elokuvaa kuvataan tiettävästi sekä Iso-Britanniassa että Maltalla.

Kolmannen leffan aikoihin Atkinson epäili, ettei enää tekisi neljättä. Johnny Englishin ns. hengenheimolaisista vain harva on nähty saman näyttelijän esittämänä tätä useammin (esim. Peter Sellers komisario Clouseau’na viidesti). Sekä Mike Myersin 1960-lukulainen Austin Powers että Jean Dujardinin tulkitsema ranskalaiskollega OSS 117 ovat näyttäytyneet kolmessa omassa komediassaan.

Atkinson jatkaa myös Mr. Beanina, joskin vain hahmon animaatioseikkailujen äänenä. Animaatosarjalle on luvattu uutta kautta ensi vuodelle.

 

Lähteet: Metro.co.uk, MovieWeb

Toim. R. Isoviita

Lisää luettavaa