Pidetty Coraline saa eräänlaista jatkoa

14.6.2024 00:01
Universal/ Coraline, 2009

Mm. animaatioklassikko Painajainen ennen joulua ohjaajana mainetta saanut Henry Selick on palaamassa ns. tutuille vesille. Tällä erää kyse ei kuitenkaan ole Tim Burtonin fantasiamaailmasta, vaan niin ikään fantasiatarinoistaan tunnetun Neil Gaimanin tuotannosta. Edellisen kerran Selick ja Gaiman löivät voimansa yhteen yli 15 vuotta sitten.

Selickin edellinen Gaiman-elokuva on vuoden 2009 Coraline ja toinen todellisuus. Sekä yleisön että arvostelijoiden piiristä hyvää palautetta saanut leffa on nyt saamassa eräänlaista jatkoa. Se pohjaa Gaimanin teokseen The Ocean at the End of the Lane. Selick vertailee Coralinen seikkailua ja uutta elokuvaa seuraavasti:

– Sen sijaan, että [meillä on] tähän toiseen maailmaan kulkeva lapsi ja hänen hirviömäinen äitinsä, tässä elokuvassa hirviömäinen äiti ilmaantuu meidän maailmaamme järjestämään kauhun hetkiä lapselle.

Gaimanin kirjassa päähenkilö on mies, joka palaa lapsuusmuistoihinsa. Hän muistelee tyttöä, jonka hän kohtasi, kun hänen perheensä auto varastettiin ja sen takapenkiltä löytyi vieraan aikuisen ruumis. Tapahtumaan liittyy yliluonnollisia käänteitä.

Selick etsii projektin toteuttamiseen vielä apuvoimia. Mm. Guillermo del Toron Pinokkion taustalta tuttu Oscar-palkittu ShadowMachine-animaatiostudio on osoittanut kiinnostusta lähteä mukaan.

 

Lähteet: MovieWeb, Comingsoon.net

Toim. R. Isoviita

Lisää luettavaa