Myös pääosanäyttelijässään epätietoisuutta herättänyt jatko-osa etenee viimein

24.6.2023 22:58
StudioCanal/Heyday Films/ Paddington, 2014

Rakastettu karhuherra Paddington on seikkaillut valkokankailla vuosina 2014 ja 2017 Ben Whishaw’n ääninäyttelemänä. Tämän kokoperheen elokuvasarjan saama suosio on ollut suurta: Ensimmäinen elokuvista keräsi lippuluukuilta yli 282 milj. dollaria, toinen 228 milj. dollaria ja molemmat niistä saivat myös esim. arvostettuja BAFTA-ehdokkuuksia. Paddington 3:n tekeminen on kuitenkin sakannut pahemman kerran.

Kolmannen osan tuotannon käynnistyminen on ollut niin hidasta, että jopa Ben Whishaw on ehtinyt epäillä elokuvan toteutumista. Marmeladille perso nalle ei kuitenkaan ole jäämässä ilman uutta seikkailua. Viihdemaailman äänenkannattaja THR tietää kertoa, että Paddington on seuraavaksi matkaamassa takaisin synnyinmaahansa Peruun, jossa hänellä on sukua edelleen. Siellä hänen on määrä kohdata eläkeläisotsojen hoivakotia johtava hahmo, jota näyttelee suitsutettu brittitähti Olivia Colman (The Favourite).

Paddigton in Peru -nimellä liikkuvaa rainaa ei ohjaa enää Paul King, kuten kahta edellistä osaa. Aidoissa Lontoon ja Perun maisemissa kuvattavan leffan luotsaa Dougal Wilson. Hänet tunnetaan paremmin mm. John Lewisin ja Coldplayn musiikkivideoiden taustalta, eli Paddington in Peru on hänen ensimmäinen pitkä valkokangaselokuvansa. Sen käsikirjoituksesta vastaavat Mark Burton, Jon Foster ja James Lamont.

 

Lähteet: THR, Deadline

Toim. R. Isoviita

Lisää luettavaa