Mitä kuuluu Bladelle? Marvel-uutuuden tie valkokankaille tahmaa

7.7.2024 21:34
MAX/ Warrick Page/ True Detective

Mahershala Ali (kuvassa), mm. kehutun Moonlight-elokuvan tähti, kiinnitettiin jo aikapäiviä sitten Marvelin uudeksi Bladeksi, mutta leffa antaa odottaa itseään. Ysäri-Bladen tuoreempi versiointi on kokenut monia esteitä. Viime kuussa Blade-projektin raportoitiin menettäneen jälleen ohjaajansa.

Elokuvan ohjaajaksi kiinnitetty ranskalaislähtöinen Yann Demange (White Boy Rick) ei siis luotsaakaan uutta Blade-versiointia, vaan hänen tilalleen yritetään löytää toinen henkilö. Demangen lähtöön ei liity sen suurempaa dramatiikkaa – projektin kohtaamat hankaluudet, kuten viimevuotiset lakot käsikirjoittajien ja näyttelijöiden liittoumissa, ovat viivästyttäneet elokuvan tekemistä.

Mahershala Ali on odotellessa tarttunut toiseen rooliin – hänet on kiinnitetty seuraavaan Jurassic World -elokuvaan. Tähti ei kuitenkaan toistaiseksi ole ilmoittanut luopuvansa hänelle suodusta mahdollisuudesta näytellä Bladea. Ali on jo lisäksi esittänyt Bladea, tosin vain lyhyesti Eternals-elokuvan lopputekstien jälkeen sijoitetussa kohtauksessa.

Uuden Bladen käsikirjoitus on vielä työstettävänä. Sen parissa painii nyt Eric Pearson (Black Widow). Valmiin elokuvan pitäisi olla ensi-illassa loppuvuodesta 2025, mutta projektin ollessa vielä näinkin levällään, ei hyvältä näytä.

 

Lähteet: THR, ScreenRant

Toim. R. Isoviita

Lisää luettavaa