Mitä Christopher Nolan tekee seuraavaksi?

12.3.2024 22:59
Kuva: Michael Baker / ©A.M.P.A.S. 2024

Viikonloppuna Oppenheimer-draamasta uransa ensimmäisen ja toisen Oscarin voittaneen Christopher Nolanin seuraavan siirron arvuutteleminen on käynnistynyt. Nolan on poikkeuksellisen elokuvantekijän maineessa, sillä studioilla vaikuttaa olevan häneen erityinen luotto.

Jos Nolan haluaa rysäyttää aidon lentokoneen mäsäksi elokuvansa kohtauksessa, hän voi sen tehdä. Jos Nolan haluaa elokuvansa ensi-illasta kunnon tapauksen, hän löytää studion, jolle tämä suunnitelma sopii myös suoratoiston kulta-aikana. Ja Nolan kuvaa elokuvansa filmille, jos se häntä huvittaa. Elokuvantekijällä on taskussaan Oppenheimerin jäljiltä myös muuta kuin kaksi Oscaria: n. 100 miljoonan dollarin palkkio, jossa on huomioitu mm. osuus elokuvan lipputuloista.

Valistuneiden arvioiden mukaan Nolan tekee seuraavaksi joko täysin uuden käsikirjoituksen tai palaa aiemmin jättämänsä aiheen pariin. Jälkimmäinen vaihtoehto tarkoittaisi uutta versiointia 1960-lukulaisesta agenttitarinasta Saarroksissa (The Prisoner). Alkujaan Patrick McGoohanin luoma ja tähdittämä sarja kertoo miellyttävän oloiselle paikkakunnalle toimitetusta agentista, jolle selviää, ettei ympäristö olekaan sitä, miltä se näyttää, vaan vankila.

Nolan suunnitteli omaa versiota The Prisonerista jo 2009, mutta ohjaaja Nick Hurranin ja käsikirjoittaja Bill Gallagherin minisarja toteutui sen sijaan.

 

Lähteet: Variety, Comingsoon.net

Toim. R. Isoviita

Lisää luettavaa