Christopher Nolanin uutuusleffan ehkä päheimmän kohtauksen tarina on huikea

Koska myös Suomessa puretaan elokuvateatterien aukioloihin liittyviä kuluneen kevään rajoituksia, voidaan elätellä toiveita kesäkauden huippuleffaksi suunnitellun Tenetin näkemisestä tässäkin maassa jo heinäkuussa. Ohjaaja ja käsikirjoittaja Christopher Nolan ei ole uutukaisestaan suuria paljastuksia tehnyt, mutta hänen kykynsä ja tyylinsä tuntevat osaavat odottaa hyvää laatua ja visuaalisesti komeaa kokemusta.

Elokuvan trailerissa on mukana yksi Tenetin oletettavasti päheimmistä kohtauksista. Siinä rikotaan melkoinen metallilintu, Jumbojetiksikin tituleerattu Boeing 747. Matkustajia kahdessa kerroksessa kuljettamaan suunnitellun lentokoneen pieninkin malli on yli 70 m pitkä ja painaa tyhjänä lähes 160 t. Vertailun vuoksi: Suomen viime vuoden suosituimpiin automerkkeihin kuuluvan Toyotan Corollat ovat n. 4 m pitkiä ja painavat n. 1,3-1,4 t.

Trailerissa nähtävä tuhoaminen ei ole ns. trikki, vaan Nolan tiimeineen käytti kohtaukseen ihka aitoa Boeing 747:ää. GamesRadarille antamassaan haastattelussa ohjaaja toteaa, että heidän oli tarkoitus käyttää pienoismallia ja lisätä kohtaukseen myös visuaalisia tehosteita, mutta lopulta he päätyivät kuitenkin aitoon asiaan.

- Ryhdyimme käymään läpi lukuja… Selvisi, että olisi paljon tehokkaampaa ostaa aito kone aidossa koossaan ja toteuttaa tämä kohtaus oikeasti kameran edessä kuin rakennella pienoismalleja tai edetä tietokonegrafiikalla, Nolan kertoo.

Hänen mukaansa lentokoneen hankinta oli vähän kuin impulssiostos, mutta miljoonia maksavan jätin osto sujui kuitenkin ilmeisen ongelmattomasti. Nolan kehuu myös erikoistehostevastaavaansa ja lavastajaansa kohtauksen toteuttamisen ratkaisemisesta - koska käytössä ei luonnollisesti voinut olla useita tämän kokoluokan lentokoneita, homman piti sujua nappiin ilman kymmeniä uusintaottoja.

Katso Tenetin uudempi traileri tästä:


Lähteet: GamesRadar, Collider, Finnkino

Kuva: Warner Bros./ Tenet, 2020


R. Isoviita 12.06.2020 klo 14:11

Uusimmat uutiset

Näyttelijälegendan rasististen puheiden takia vaaditaan isoja muutoksia

John Waynen sanomisia pureksitaan yhä.

R. Isoviita

Ohjaaja Joss Whedonille syytteitä kelvottomasta käytöksestä

Kuoppaisen tien kokenut Justice League jälleen osana kohua.

R. Isoviita

Jurassic Park pomppasi yllättäen listakärkeen jälleen

Elokuvateatterien listoilla lukuisia merkkileffoja.

R. Isoviita

Näytä lisää uutisia...