Mikä on leffasarja, jossa Dyyni-ohjaaja Denis Villeneuve ei halua ohjata?

29.11.2024 23:47
Warner Bros./ Dyyni: Osa kaksi (2024)

Viimeistään Dyyni-elokuvat ovat todistaneet, että kanadalaislähtöinen Denis Villeneuve on taitava ohjaaja. Hänen kyvyilleen olisi kysyntää varmasti monessa tuotannossa, mutta ainakin yksi franchise on poissa Villeneuven kiinnostuskohteista. Tämä ei silti tarkoita, että hän inhoaisi sitä – päinvastoin.

Villeneuve kertoo Varietylle antamassaan haastattelussa olleensa jo lapsena Star Wars -fani. Sarjan elokuvat olivat hänen suosikkejaan, paitsi yksi. Se on myös syy, miksi häntä tuskin tullaan näkemään Star Warsin parissa, olkoonkin, että mies on mieltynyt avaruusseikkailuihin.

– Olin kohdeyleisöä. Olin kymmenvuotias. [Star Wars] iski aivoihini kuin hopealuoti. Olin ihan hullaantunut. […] Imperiumin vastaisku on se elokuva, jonka pariin olen hinkunut suurimman osan elämästäni. Näin sen miljardi kertaa. […] Ongelma on, että kaikki meni pieleen 1983 Jedin paluun kohdalla. Se on pitkä juttu. Olin viidentoista, paras kaverini ja minä halusimme lähteä Los Angelesiin taksikyydillä puhumaan George Lucasille – meitä suututti niin! Vielä tänäänkin: eevokit. Sehän oli lastenkomedia.

Karvaisten pikkuotusten suivaannuttama Villeneuve katsoo, että Jedin paluun jälkeen Star Wars jumiutui omaan mytologiaansa. Se ei tarjonnut hänen mielestään enää uusia yllätyksiä.

– Niinpä en unelmoi ohjaavani Star Wars -elokuvaa, koska tuntuu, että siellä on hyvin tietynlainen koodi takana, Villeneuve toteaa.

Lähde: Variety

Toim. R. Isoviita